onsdag 8 februari 2017

Mitt hjärta går på

Det här är Christoffer Holsts debutroman som han kom tvåa med i bokförlaget Harlequins författartävling 2014 och som gavs ut som bok 2015.

Boken handlar om två killar, Chavve och Pontus. Chavve, som flyttat från Gotland till Stockholm, arbetar som konditor och leder kurser i bakning för utbrända. Han lever ensam och tillbringar kvällarna med att titta på Titanic och fantisera om Jack Dawson. Pontus bor kvar hemma tillsammans med sina föräldrar och sin syster. Han är en amatörskådespelare som slutat på grund av problem med sig själv, bland annat lider han av tvångstankar och ångest.

Pontus får en oväntad present av en kamrat, vilken leder till att han via en datingapp träffar Chavve. De börjar umgås allt mer och blir en del av varandras liv. Allt verkar gå som det ska tills det plötsligt en dag inträffar något som gör att deras förhållande verkligen sätts på prov.

"Mitt hjärta går på" är en bok som beskrivs som en "romantisk komedi" och en "feelgood-bok" men jag vet inte riktigt om jag håller med helt i det omdömet. Det är visserligen en fin och romantisk bok om kärlek mellan två unga människor och det bästa är, att det inte någonstans finns några som helst pekpinnar för att det rör sig om två killar, utan alla accepterar deras förhållande på ett helt naturligt vis, men det är ändå något som gör att den bitvis "trampar lite luft".

Mitt omdöme kan ha påverkats av att jag inte läste, utan lyssnade på boken och det var lite svårt att hänga med i dialogerna, vem som pratade eller tänkte, då uppläsaren kanske inte hade de nyanser man skulle kunna ha önskat. Det kan vara så, att jag hade fått en annan uppfattning om jag läst, jag vet inte. Hur som helst så är det en läsvärd bok, dock ingen som hamnar bland mina favoritböcker.

9 kommentarer:

 1. Alltid lika trevligt med dina bokrecensioner. DEn här boken hade jag inte hört talas om men går jag på den så kanske den blir läst. Visst är det ibland så att det kan vara klurigt att lyssn apå en bok och det inte är tydligt vem som läser vad när det gäller dialoger. Tycker att temat med ung kärlek mellan två män är aktuellt. Vet att jag rördes mycket av Gardells böcker och hans pjäs Torka aldrig tårar utan handskar. Både böckern aoch teaterföreställningen var väldigt starka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som sagt, en helt ok bok som på ett enkelt vis handlar om en kärlekshistoria, vilken som helst, men just uppläsaren den här gången var tyvärr ingen hit.

   Radera
 2. Roligt med lite bokupplevelser.
  HÄftig lejondans nedan.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lejondans är häftigt, men ack så högljutt!

   Radera
 3. En bra recension som alltid hos dig. Har faktiskt aldrig lyssnat på en bok, läser på "traditionellt" sätt. Min man däremot lyssnar uteslutande på böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blandar hela tiden, har alltid såväl en "riktig" bok som en lyssnarbok på gång.

   Radera
 4. Många gånger gör uppläsare ljudboken till en bra underhållning. Jag läser ju helst böcker. Tack för ditt boktips!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du lyssnar kan jag verkligen rekommendera Stefan Sauk som uppläsare, han är helt suverän!

   Radera
 5. Många gånger gör uppläsare ljudboken till en bra underhållning. Jag läser ju helst böcker. Tack för ditt boktips!!!

  SvaraRadera