torsdag 9 februari 2017

Singapore runt, etapp 7

Så var det äntligen dags att fortsätta promenaden runt Singapore. Efter dagens etapp har jag faktiskt kommit till den norra spetsen så nu har jag bara ungefär hälften kvar.


Etapp sju inleddes med en tunnelbanefärd till den del av Singapore som heter Yishun och efter att ha irrat fram och tillbaka en stund så hittade jag till slut äntligen den där "park connector", där jag bestämt att jag skulle starta. Under tiden jag irrade runt utanför stationen så kunde jag inte undgå att fascineras av det mycket fiffiga tvåvånings-cykelstället. Det känns som om det skulle vara en himla bra idé på min svenska hemmaplan, för där är det oftast mer komplicerat att hitta parkering för cykeln än för bilen.

Första delen av promenaden gick genom "vanliga bostadsområden". Något som aldrig upphör att förvåna mig, plus att det livar upp tillvaron lite, är att det aldrig blir riktigt tråkigt att röra sig bland de stora lägenhetsområden som finns då det alltid finns färgklickar här, och är det inte själva byggnaden, så kan det vara tvätt som står för det färgglada.Något annat som alltid badar i färg är de tempel som finns överallt och på den fronten var inte heller det här området något undantag.Och jag får väl erkänna att trots de åren jag befunnit mig på de här breddgraderna, tycker jag fortfarande att det är lite mysigt att hitta träd med bananer istället för äpplen.


Här, precis som på de flesta håll i Singapore, byggs det och de där "berömda plåtplanken" dyker upp i vanlig ordning. Ibland kan de ju sitta på platser som inte stör så mycket, men jag kan ju inte låta bli att fundera på hur kul det kan vara att sitta och mysa på bänken med den här utsikten...


Istället för vacker utsikt hittade jag den här krabaten och han dög ju faktiskt att titta på ett tag istället.


Nu blev det mycket industriområden utefter den här etappen och roligare kan man väl ha, fast till och med industrilokaler kan se ok ut om de får lite färg.


Här var planen att när jag äntligen tagit mig förbi alla tråkiga områden med kontors- och industrilokaler skulle jag ta mig en välförtjänt fika i den park som skulle dyka upp alldeles efter nästa krök. Men här hände det som så ofta inträffar, att istället för en grön mysig park och en fika under en palm med härlig utsikt, möttes jag av ett plåtplank med en skylt som upplyste mig om att "här håller vi på att göra om så vi ber om ursäkt om det stör din tillvaro, men så småningom kommer det att bli jättebra". Klen tröst just idag, men inte mycket att göra åt...


Avslutningen på etapp sju blev längs upp i  norr, vid Woodland Waterfront. Här finns Singapores ena "bro till utlandet", det vill säga en av broarna som leder till Malaysia.


Så där borta, på andra sidan vattnet, inte alls speciellt långt bort, ligger Malaysia och ibland är det väldigt enkelt att ta sig över gränsen och ibland kan det ta väldigt lång tid, beroende av trafiken. Det är rätt många som dagligen pendlar på grund av såväl arbete som skola, så vissa tider är det mindre kul att försöka ta sig till andra sidan.


En varm promenad blev det i alla fall och efter dagens 14 kilometer är jag halvvägs!

17 kommentarer:

 1. Inte illa att ha gått 14 kilometer på en dag. Otroligt mycket som du passerade under promenaden. Att det var så nära som att ta bron över till Malaysia visste jag inte. Jag slutar aldrig att fascinera mig över de fina templen. Dessutom de färgglada arkitekturerna 🤗Tack för sightseeingen🤗🤗

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, här är det nära till utlandet, såväl norrut till Malaysia som söderut till Indonesien.

   Radera
 2. Inte illa att ha gått 14 kilometer på en dag. Otroligt mycket som du passerade under promenaden. Att det var så nära som att ta bron över till Malaysia visste jag inte. Jag slutar aldrig att fascinera mig över de fina templen. Dessutom de färgglada arkitekturerna 🤗Tack för sightseeingen🤗🤗

  SvaraRadera
 3. Snacka om en högst varierad promenad. Love it!

  Vad gäller cykelstället du visar så kan jag berätta att vi hade ett sådant vid t-banestationen Danderyds Sjukhus. Maken som är lite mera tekniskt lagd än jag försökte sig på att klura ut hur man kunde få upp cykeln till "plan 1". Han lyckades inte. Ingen annan heller. Så nu har kommunen tagit bort stället.

  Templarna är underbara liksom den läckra gröna industribyggnaden och ödlan. Å Malaysias skyline är det definitivt inget fel på heller.

  Ett toppen inlägg med andra ord:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med tanke på hur många cyklar som stod på "övervåningen" här så borde det inte ha varit några problem, fast å andra sidan funderade jag aldrig närmare över hur de kommit dit. Visst är alla dessa tempel helt underbara färgklickar!

   Radera
 4. Vilken härlig promenad och jag hade önskat att jag kunde gått här med dig. Singapor har jag besökt några gånger och promenerat en hel del i stan har jag, men vilken upplevelse det varit att ha gått här och med dig som guide. Tuden atck för ett jättefint inlägg som också får mig att längta lite tillbaka till Singapore.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lite kul att upptäcka de där delarna av Singapore som man vanligtvis inte besöker.

   Radera
 5. Tillbaka i vardagen ser jag. En rätt juste vardag förresten, att promenera runt Singapore.
  Ett äpple i huvet kan man förstås klara, men en bananstock?
  Jag fick titta extra noggrant innan jag upptäckte den där krabaten. Den liknade mest en avsågad kvist.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst smälte han in fint där på stammen! och inte var han lätt att fotografera heller, för han kröp runt hela tiden och gömde sig på min motsatta sida. Smart liten krabat!

   Radera
 6. Ven nätt liten promenad, må jag säga!

  Gillar bilden där tvätten hänger på tork på GALGAR! Och jag håller med dig, man upphör inte att förundras över frukten på träden. Som jag som har tonvis ned citroner! Och mängder med granatäpplen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här hänger man tvätten på alla möjliga (och omöjliga!) sätt ;)

   Radera
 7. Tack för denna härliga morgonpromenad. Nu kan jag ta en extrabulle till fikat:) Kram/Annelie

  SvaraRadera
 8. De verkar ha många färggranna inslag därborta vilket ju inte alls är lika vanligt i Sverige eller USA.
  Spännande att se sig omkring. Inte dåligt att promenera 14 km! Antar att det blir poolhäng snart kanske. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är faktiskt något av det härligaste här - alla färger!

   Radera
 9. Bra promenerat ��
  Jag tycker också fortfarande att det är exotiskt att se banan-, papaya- eller mangoträd.
  Tänk att du kan vandra till Malaysia, häftigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst låter det häftigt! det smäller ju lite högre än möjligheten att gå över gränsen till Norge om man säger så...;)

   Radera