torsdag 11 december 2014

Kryddor i massupplaga

Ni som hängt med ett tag kanske kommer ihåg det stora varuhuset Mustafa Centre i Little India. Det där stället som är öppet 24 timmar om dygnet (med andra ord skulle man kunna uttrycka sig som att det aldrig stänger), där man kan hitta allt mellan himmel och jord. (Till exempel en sådan där oumbärlig Puttu maker som jag hittade lagom till jul förra året)

Inte nog med att man kan hitta allt man kan tänka sig, det man hittar finns liksom i massupplagor! Oavsett om det handlar om skor, ris, rakhyvlar, juveler, te eller sladdar till datorn så finns det hyllmeter efter hyllmeter med olika varianter av samma vara.


Om man som jag har lite mystiska böjelser och tycker det kan vara kul att botanisera bland olika matvaror som man kanske inte hittar i hyllorna på ica, kan det vara riktigt intressant att flanera omkring på Mustafas matavdelning. Just den här gången hade jag faktiskt ett ärende dit, och det var inköp av kryddor.


När det handlar om kryddor är Mustafa outstanding - här finns nog allt (och lite till!) Problemet är bara att bestämma vilken sort man ska ha, det finns ju liksom inte en variant av samma sort, utan det finns massor! Det innebär att om man som jag har uppgiften att inhandla lite spiskummin, lite chilipulver, lite olika curryvarianter, lite Garam Masala och kanske "lite annat", så är det inte gjort i en handvändning, utan det kan ta tid...


Då är det en stor fördel att leva lyxhustruliv, för då kan man nämligen besvara frågan "Vad har du gjort idag?", med "Idag har jag handlat kryddor..."


15 kommentarer:

 1. Tänk så mycket "oumbärligt" samlat under samma tak. Frågan är om det är tidsbesparande. Roligt måste det ändå vara.

  SvaraRadera
 2. Jag måste erkänna att jag har samma böjelser som dig, det är hur kul som helst med sådant man inte är van vid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att det finns fler med denna böjelse!

   Radera
 3. Nu är jag ju avis på ditt väder i Singapore, men nu suktar jag även efter denna shopping tur . Älskar kryddor och doften!
  Du kan få en shopping lista av mig;-)

  Svar!: toppen ide med plastpåsar för paraplyerna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så länge det inte är vädret du är ute efter kanske det går att fixa en liten shoppingdistriktet, vem vet!?

   Radera
 4. Roligt att ha mycket att välja på.
  Vår hälsokostaffär säljer många kryddor i lös vikt. De är superfärska och mycket bra att man kan köpa hur mycket/litet man vill.

  SvaraRadera
 5. Det är alltid skönt när man har ett svar på nyfikna frågor. Kan man då krydda svaret extra får det en bättre effekt. Den affären hade jag gärna besökt. Trevlig helg. Bosse L

  SvaraRadera
 6. Det måste vara en megabutik! Det kan vara roligt att gå och kolla - i alla fall om man är lyxhustru ;) Själv blir jag galen om jag ska köpa en krydda (eller vad som) och den finns i 718 olika varianter. Då måste jag ju välja - och det är allvarliga saker det.

  Svar: Det kanske är en urgammal amerikansk huskur? Vid begynnande halsont: ät genast en påse marshmallows!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man behöver nästan vara lyxhustru för att ha tid att handla i den affären ;)
   Frågan är om det inte får bli en marshmallowskur nästa gång halsen bestämmer sig för att konstra...

   Radera
 7. Jag älskar att köpa okänd mat. :D Min man skulle kunna spendera timmar i den där butiken ser jag. Han gör sin egen garam masala och älskar allt som har med kryddor och te att göra. Hm...det blir en lång flygresa men jag dottern vill till evighetspoolen på taket och jag vill både till Raffles och till te med de där orangutangerna, hehe...

  SvaraRadera