söndag 14 december 2014

Tjockare än vatten


Carin Gerhardsens bok "Tjockare än vatten" är den sjunde i Hammarbyserien och här fortsätter Conny Sjöberg, Petra Westman och Jamal Hamad att lösa mordgåtor. Jag har inte läst samtliga sju, men några stycken och jag tycker om de böcker jag läst.

Här börjar det hela med katter som dränks, vilket visar sig vara betydligt större och mer komplicerat än någon tror. Det handlar om starka familjeband och händelser långt bak i tiden som satt outplånliga spår hos de som drabbats.

Som i så många andra svenska deckare så brottas huvudpersonerna med egna problem som påverkar utredningen på olika vis. Även om jag återigen hävdar att ibland blir det för mycket fokus på utredarna istället för på utredningen i den här typen av böcker, så måste jag säga att den absolut är läsvärd och att den inte är riktigt så förutsägbar som man lockas att tro inledningsvis...

6 kommentarer:

 1. Risken att titta in här hos dig är jag bara vill sätta mig ner och läsa, läsa, läsa. En bra känsla förstås och snart är det julhelg och då ska jag läsa, läsa, läsa. Har redan en lista på flera böcker som jag har blivit tipsad om att läsa i bloggvärlden. Åter en till nu!
  Nu ska jag läsa fast mig här hos dig, har inte haft tid på ett tag.
  Så...fram med kaffekoppen, den stora och så....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det härligt när den där "läsa läsa läsa-tiden" finns! En sådan månad har jag haft nu och det har blivit böcker i massor (så det kommer mera, jag ligger lite efter i "redovinsingen"...)

   Radera
 2. Den har jag läst och håller helt med dig!

  Har precis köpt en trave böcker att ta med mig om en vecka. Alla nyutkomna deckare har nämligen precis släppts som pocket - lagom till jul liksom. Jag tackar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt när det blir tid så man riktigt kan frossa i böcker utan att känna att man borde göra något annat istället.

   Radera
 3. Där ser man. Smaken är olika. Jag började läsa hennes Pepparkakshuset och den var så klen så jag slängde den. Efter att jag gått skrivarutbildning har jag blivit så kräsen och har höga krav på litteraturen. Både bra och dåligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland är det bra att vara "lyckligt ovetande" ;)

   Radera