måndag 29 december 2014

God fortsättning!

Det är väl så man säger så här ett antal dagar efter jul: "God fortsättning", så det säger jag nu! Hoppas ni alla har haft en bra julhelg och förhoppningsvis kunnat njuta av ledigheten (för er som har sådana där arbeten när man är ledig när almanackan visar rött) utan att ha haft alltför många måsten.


Tyvärr så är det väl så, att sådana där speciella helger ofta innebär en massa måsten för många. För egen del har vi haft en härlig julhelg och har haft båda tjejerna och en sambo på hemmaplan. Det har varit jättehärligt! Det händer ju inte alltför ofta att samtliga i familjen är på samma plats samtidigt numer, vilket gör det desto mysigare när det sker. Inte blev det för mycket mat heller, utan alldeles sådär svenskt "lagom".

Man skulle kunna påstå att det blev "rätt lagom" med julpynt också, det blev inte mycket mer än tomten som kom fram men det räckte eftersom han äntligen fick sin julpudel!


Det var väldigt härligt att angöra svensk mark när solen sken från en klarblå himmel, och just den dagen vi kom kändes det precis som en underbar aprildag. Nu varade ju inte det där med känslan av april sådär väldigt länge om man säger så. Nej, efter några dagar kändes det där med vårväder väldigt avlägset! Visst är det härligt med riktiga vinterdagar när solen lyser och det gnistrar i snön och det knarrar sådär ljuvligt under fötterna, men det måste ju inte vara så kallt så det känns som om man ska frysa fast varje gång man tar ett steg framåt.


Något annat som inte är sådär väldigt käckt när termometern börjar visa nedåt 15 minusgrader är det där med bil, Att sätta sig i en sådan kan likställas med att kliva in i ett kylskåp (nu brukar jag inte sitta i kylen sådär jätteofta, men jag är helt övertygad om att om jag skulle göra det så är det precis så det skulle kännas!).

Men efter att ha gjort ett litet besök vid stugan för att kolla så allt såg ut som det skulle så måste jag tillstå att visst är sådana där vinterdagar härliga! Och på bild syns det ju inte riktigt hur kallt det faktiskt är!


Nu blir det till att försöka njuta av vintern ett par veckor till innan det är dags att åka tillbaka till värmen igen.


17 kommentarer:

 1. God fortsättning Marina!
  Än slinker du hit, än slinker du dit! Härligt att få kombinera värme och kyla så där som du gör. Aldrig riktigt tråkigt kan jag tänka mig. Vi drar iväg mot försommarvärme i slutet av januari igen. Madeira förstås..vandrarkängorna står här och väntar på att få jobba

  SvaraRadera
  Svar
  1. Madeira låter mycket trevligt och efter att ha sett alla dina bilder därifrån är det inte utan än att det drar lite, så man vet aldrig... God fortsättning till dig också!

   Radera
 2. En underbar bild av stugan, Verkligen nåt att längta till, om än utan snö.
  God fortsättning!

  SvaraRadera
 3. Verkligen mysig stuga ni har.
  Man nästan hör hur snön knarrar under kängorna. Har förstått att Sverige haft väldigt kallt en period. Vi kommer också att få riktigt kallt nu till veckan. Inte bra med dåligt isolerade kaliforniska hus.
  God fortsättning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Det är väl fördelen när det blir kallt här, husen är i alla fall byggda för det.

   Radera
 4. Vilken fin bild av stugan! Verkar som du haft en fin svensk jul!
  God fortsättning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har vi ! God fortsättning till dig också.

   Radera
 5. Gnistrande vackert! Stugan verkar ha ett fantastiskt läge.

  God fortsättning!

  SvaraRadera
 6. 15 minus låter inte alls roligt. Här har vi just nu 7º och jag tycker det är kallt. (Nu är gnällspiken igång igen). God fortsättning på diog också! Kram/Annelie

  SvaraRadera
  Svar
  1. 15 minusgrader är för kallt, det räcker med fem!!

   Radera
 7. Härliga vinterbilder! Här är ingen snö men frost och is så ganska fint ändå och sol. Men hade gärna haft lite lagom med snö också!
  Ha de så bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Lite lagom" med snö, fem grader kallt och strålande sol, då är vintern härlig! Och vem vet, det kan ju bli så...

   Radera
 8. Fint läge din stuga har och jag tycker inte alls - 15 grader är för kallt. Håller isen för att gå på? Vilka promenader ni kan göra då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, efter den kyliga vecka som varit är isen riktigt tjock och klarar många långa promenader.

   Radera