torsdag 18 december 2014

Christmas on a Great Street


Jodå, nu är det upplyst på Orchard Road minsann. Här finns så mycket ljus till jul, i form av stjärnor, granar, mer stjärnor, mer granar och allt annat man kan vilja önska sig till jul, så någon ljusterapi lär inte behövas om man vandrar omkring här ett tag.


I år är det lite speciellt, för uppenbarligen firar man "50 år av turism" och det innebär att det finns en utställning där man kan se bilder från de senaste 50 årens jular utmed Orchard Road. Det är ju så, att nästa år är det 50 år sedan Singapore blev självständigt, så det här är väl bara början på nästa års firande...


Och naturligtvis, så uppmanas man i sedvanlig Asiatisk anda att ta med kameran och gärna lägga ut bilderna på alla tänkbara sociala medier - och det görs, jag lovar. Fotas,alltså! (undertecknad är uppenbarligen inget undantag)


Visst är det vackert (kanske inte allt, men en hel del) med alla lampor som lyser upp tillvaron under månaderna före jul. Men frågan är om inte det där med att alla shoppingcenter tävlar om att överglänsa varandra i lampmängd kan bli något(!) överdrivet.Ett tag hade jag planer på att räkna antalet julgranar utefter gatan i fråga, men jag kan säga att det lade jag ner rätt fort. Dels därför att det visade sig vara hur många som helst, och dels därför att jag är inte helt säker på vad som räknas som julgran eller inte.


Hur som helst, vackert kanske det är, men energisparande...? Inte mycket!


I kväll är det dags att lämna det ljusbeklädda Singapore för en, troligen något mindre upplyst, liten svensk stad där julen ska firas tillsammans med familjen, och om vi har tur kanske det istället kan finnas lite snö som lyser upp tillvaron där...


19 kommentarer:

 1. Halloj.
  Hamnade här genom Bosses blogg.
  Fantastiska bilder av vackert ljus och jul.

  Ha nu en jättefin dag och tack för ögongodiset.

  Hejsvejs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket och kul att du tittade in!

   Radera
 2. Singapore försvarar alltid sin värstingställning.
  "50 år av turism". Alltid finns det nåt att fira.
  Snöforhoppningarna till jul ser inte ut att kunna infrias, men hoppet är ju det sista..........

  SvaraRadera
 3. Som du har förstått är jag absolut ingen julmänniska, men jag bara älskar fantasifull julbelysning, även om den är lite överdådig kanske. Jämfört med lilla Sveriges försök att få till det med renar och isbjörnar så föredrar jag nog Singapores variant. Å de flesta lampor är ju LEDar, som inte drar så mycket ström.
  Förstår inte att ni lämnar paradiset för att fira jul här hemma. Att byta 30 grader och sol mot 0-gradigt och snö/regn - nja, jag hade nog inte kommit hem på tre månader eller så;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns rätt ok att komma hem när man vet att man ska tillbaka ;)

   Radera
 4. Det var inte dåligt så många ljusprydnader och julgranar som kantar gatorna i Singapore.
  Weed är mörkt jämfört med det du visar. Liknar troligen mera din lilla svenska stad. :)
  Det är vackert med alla ljus men slukar troligen enorma mängder energi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kan inte handla om lite energi som går åt där!

   Radera
 5. Det är absolut mysigt med levande eldar/ljus och även elektriska. Så länge det inte är vräkigt.....då blir det nästan .....knappt utståbart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här är det ett klart gränsfall. Det finns så mycket pråligt, det ena värre än det andra och dessutom mycket som i min värld inte har speciellt mycket med julen att göra alls. Fast visst är det häftigt samtidigt.

   Radera
 6. Vi har en granne som har lika mycket tomteljus och blink, minst. Så här är det också ljusterapi.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 7. Undra hur mycket de ska bre på med till nästa år. Då har de verkligen något stort att fira. Önskar er en fin resa i luften och en vit jul / Bosse L

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack -resan gick bra så nu väntar vi på snön!

   Radera
 8. Har I Dubai har vi noterat att det ar mer och mer sparsmakat med juldekoration, formodligen influenserna fran Abu Dhabi och det ar lite synd. Jag saknar juldekorationer och ser nastan med langtan pa dina bilder! Hoppas resan hem gick bra och att det blir lite sno till jul!

  SvaraRadera
 9. Vackert med alla lysen! När det var som värst här i Spanien under krisen (som ju inte är över än) sparades det väldigt mycket och man hade knappt ingen belysning alls i städerna. Men nu när det är på bättringsväg här så är lamporna tillbaka igen. Kram/Annelie

  SvaraRadera
 10. Vad fint! Jag gillar julbelysningar och genom dina bilder fick jag verkligen mitt lystmäte!!! God Jul!!

  SvaraRadera