söndag 21 april 2013

Gusty winds

Här kan man kugnt påstå att vädret är ombytligt! Kanske inte temperaturen, men för övrigt.

Temperaturen varierar inte sådär väldigt mycket, det rör sig i stort sett mellan 25 (och då är det riktigt kallt!) och 35. Varmare än 35 blir det aldrig, eftersom det finns en regel som säger att man inte behöver arbeta utomhus då, så troligen finns det inga termometrar här som överstiger det gradtalet! (Obs! Icke helt bekräftade uppgifter, utan det är något jag har hört...)

Bortsett från den jämna temperaturen, så kan vädret för övrigt överraska på bred front. Idag var det en sådan dag då det plötsligt dök upp "thundery showers and gusty winds" från out of the blue, om man säger så. Från att ha varit blå himmel och sol blev det jättemörkt och vinden blåste så det ven rakt in i lägenheten, och det lät definitivt som om fönsterrutorna tänkte ge vika för regn och blåst.

Eftersom jag blev lite nyfiken på det där med "gusty winds", var jag ju tvungen och kontrollera detta. Och om jag har fattat det hela rätt, så handlar det om vindbyar med minst 16 sekundmeter som kommer med intervaller som oftast är mindre än 20 sekunder. och idag var intervallerna mindre än 20 sekunder och vindbyarna absolut minst 16 sekundmeter - jag lovar!

Men nu är det ju så, att vädret även är ombytligt åt andra hållet också, så efter en timmes ihärdigt vindgustande och regn som anföll på bred front, så upphörde vinden lika plötsligt som den kom, och efter ytterligare en liten stund kunde vi återigen se mer än den absolut närmaste omgivningen från balkongen.

12 kommentarer:

 1. Oj! Häftigt med vädrets makter!

  SvaraRadera
 2. Ja, vädret är inte att leka med.... :o)

  Vistades mycket i Afrika i slutet av 70-talet, början av 80-talet, och jag minns monsunregnen där... (Inget jag längtar tillbaks till.) Och att vädret växlade på nån minut.

  Tänker ofta som så, att vad vore livet utan väder....?

  SvaraRadera
 3. 25 som kallast. Låter trevligt. Omväxlande väder har sina för och nackdelar. Beror på vad man gör och var man befinner sig. Så länge ingen person tar skada av det är det en tjusning i det hela tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med - det är mäktigt och häftigt och så länge innan skadas så är det underbart fascinerande med alla väderväxlingar.

   Radera
 4. Som vanligt. Det som finns, det finns i Singapore.

  SvaraRadera
 5. Den där regeln att man inte behövde arbeta om det var över ett visst antal grader skulle passa här med. Fast då åt andra hållet, tex att om det var mer än -25 grader skulle man få stanna hemma. Det skulle inte göra något alls tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller när det är över 25, för det är det så sällan så då skulle alla behöva vara hemma och njuta av vädret ;)

   Radera
  2. Och när första solen kommer på våren. Ljuset efter det långa mörka. Då tycker jag vi skulle få ledigt också.

   Radera
 6. Trot eller ej men - jag älskar regn och blåst nuförtiden, ett litet avbrott i det annars så soliga livet, det varar ju inte så länge gudbevars!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt ok - fast solen är trevlig den med :)

   Radera