måndag 15 april 2013

Hua Hin, golf och nyår

Tillbaka igen efter ytterligare en helg på resande fot! En helg spenderad i Hua Hin i Thailand tillsammans med ett gäng härliga kamrater. Och en helg i glatt sällskap, med god mat och dryck, thailändskt nyårsfirande, härligt väder och så lite golf på det, så kan det bara bli bra.


Hua Hin ligger söder om Bangkok, på ett avstånd som tar mellan tre och fyra timmar att åka, beroende på fart och trafik. Här bor det ca 85 000 personer och det är mycket populärt bland svenskar att deltidsbosätta sig här. Det finns såväl svenskförening som svensk skola, så några stycken är det säkert som hamnat här.

Just den här helgen firades det thailändska nyåret, Sonkran, och det är ett tillfälle då det är svårt att gå omkring och vara torr på de thailändska vägarna. Egentligen så är tanken att man ska hälla lite(!) vatten på den som man vill välsigna, men verkligheten ser något annorlunda ut. Det hälls och sprutas vatten på allt som rör sig, så om man vill vara sådär torr som vi faktiskt förblev, så ska man forsla sig med bil och ha rutorna uppvevade. Så tråkiga var vi nämligen, men vi fick i alla fall se hur det gick till! Mycket vatten var det!

Jag får väl bekänna att huvudsyftet med resan var golf. Sedan får vi väl skylla på att boendet inte var mitt i smeten, och vi orkade inte forsla oss så långt när vi intagit all gudomligt smakande thaimat med lite god dryck till och sjunkit ner i stolarna där hemma på kvällen...då är det lätt att man blir sittande och bara njuter av att vara tillsammans.

För den som är intresserad kan jag berätta att vi spelade ett par mycket härliga banor (du som inte vill veta, kan ju bara sluta läsa här!) Den ena gick sådär vackert utefter havet och den andra, Black Mountain, var något i hästväg (om man nu kan uttrycka sig så om golf...) Så vackra vyer! Sedan att det var onödigt mycket vatten och sand på banan är en helt annat historia, men andlöst vackert var det!


För övrigt min första golfrunda där jag hade egen bil och egen caddie! sedan insåg vi ju att vi kanske inte reste riktigt ståndsmässigt. Hade bara någon berättat att det fanns möjligheter att landa helikoptern, så hade vi ju inte åkt minibuss...6 kommentarer:

 1. Det var en stor miss. Naturligtvis skulle ni inte åkt minibuss i så fall. :)

  SvaraRadera
 2. Golf kanske inte är så tokigt ändå.

  SvaraRadera
 3. Jag hör till den konstiga skara människor som inte spelar golf men älskar att titta på golftävlingar. Oftast vet jag mer om spelarna än sambon, som är en inbiten golfspelare. :)

  SvaraRadera
 4. It's nearly impossible to find knowledgeable people on this topic, but you seem like you know what you're talking about!
  Thanks

  my blog; シチズン 时针

  SvaraRadera