fredag 25 oktober 2013

Långa vackra naglar - inte bara för kvinnor

Att långa och vackra naglar är av stor betydelse i den här delen av världen märks, om inte annat, på alla manikyrställen som finns att hitta överallt.

Nu är det väl i huvudsak kvinnor som använder de ställena för att få sina naglar ompysslade, men det betyder absolut inte att karlarna struntar i sina naglar! Här är naglarnas utseende väldigt viktigt och det är vanligt att se män med en extra lång nagel, oftast lillfingernageln.

Jag har nämnt det tidigare, men det är rätt fascinerande, så det kanske tål att upprepas (det går ju att hoppa över om någon känner att jag är tjatig). Det finns massor av exempel på varför en nagel ska sparas, men det ska tydligen vara en gammal kvarleva från tiden då långa naglar var en statussymbol som visade att man inte behövde utföra något kroppsligt arbete och att man hade råd att anställa någon som utförde de sysslorna åt en. Sedan finns det en massa andra idéer också, som innebär mer praktiska användningsområden, men här tänkte jag att ni kan få fantisera fritt!

Vikten av vackra naglar gör tydligen att man kan fixa till sina naglar på de mest oväntade platser. Eller vad sägs om mannen som, mitt bland alla däck i en skitig lokal, under djup koncentration filade på sina fingernaglar? Eller taxichauffören som parkerat sin bil vid vägkanten för att passa på att klippa sina naglar utanför bilen?

Fast med tanke på att de kanske arbetar till efter mörkrets inbrott är det bäst att passa på! Naglarna ska nämligen fixas till medan det är ljust, för om man klipper dem när det blivit mörkt, då kommer de onda andarna farande och det är ju inte alltid så bra...


6 kommentarer:

 1. Lite kitsliga är de allt, de där onda andarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Faktum är att de är alldeles onödigt kitsliga!

   Radera
 2. Inte alltid är de så vackra, har sett nästan läskigt långa lillfingernaglar på män i Asien.
  Själv har jag inget att komma med, naglepillare som jag är!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med, det finns naglar som verkar vara sparade i all evighet!

   Radera
 3. Uh, jag får nästan utslag när jag ser långa naglar på män..och ibland även på kvinnor. Men, givetvis, om de onda andarna kastar sig över en...
  Spännande på sätt och vis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, de onda andarna ska man nog inte leka med...;)

   Radera