måndag 16 mars 2015

Åsså lite golf


Eftersom jag tillhör de där som ibland försöker ägna mig åt det där som någon av mina bloggbekantskaper kallade "primitivt jordbruk" (ni vet den där sysselsättningen då man med hjälp av en klubba försöker få en liten boll i ett hål), så får det nu bli ett litet inlägg i den andan.


Om någon sagt till mig för ett antal år sedan att jag skulle tillhöra den skaran, hade jag troligen bara hånskrattat och idiotförklarat personen i fråga. Och jag hade troligtvis grimaserat stort om denne någon dessutom sagt att jag skulle uppskatta att gå omkring på en golfbana i 30-gradig värme och titta på spektaklet.


Precis det gjorde vi förra helgen och det var - tro et om ni vill eller ej - riktigt kul. Det var en stor tävling för golfande damer och det är ju alltid kul att se på de som har något(?) större koll än undertecknad på vart bollen kommer att landa efter att den blivit träffad av klubban.


Tävlingen gick av stapeln på ön Sentosa där även Universal Studios går att hitta. Och lite häftigt är det ju att titta på golf med Schreks slott i bakgrunden!


Nu får jag väl erkänna att även om jag tycker om värme, så är det i varmaste laget när termometern stiger mot 30-gradersstrecket, så det är ju en himla tur att det finns ställen att pausera på när golfspelandet bli för ansträngande. Och att det där finns parasoller och dessutom fläktar som det kommer vattenånga ur gör ju inte saken sämre.


Annars då det gäller golfandet i Singapore är det lite fascinerande att det i ett land som är 710 kvadratkilometer finns ett 20-tal golfklubbar och betydligt fler golfbanor. de tar ju som bekant lite plats! Och eftersom det här inte är på samma villkor som i Sverige, då alla faktiskt har rätt att promenera på golfbanorna, utan de är privat mark, så stänger det ju ute ett stort antal människor från en väldigt stor yta. Och med tanke på att golfen här är betydligt mer kostsam än hemma i Sverige, så kan jag förstå att diskussionen kommit upp om man ska använda några av banorna till annat i framtiden. Jag hittade en siffra från tidningen "Today", publicerad för tio år sedan, och då var antalet golfare i Singapore cirka 30 000, och med en folkmängd på mellan fem och sex miljoner kan jag förstå att det "pyr lite" här och där...


14 kommentarer:

 1. Men vilka fantastiska golfbanor det finns. Jag spelar inte golf själv, men jag kan förstå att det måste vara extra härligt att spela i värmen (om det är lagom varmt) och med havet bredvid. Var det några svenskor med i tävlingen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här är det nästan i varmaste laget, även om jag kan tycka det är skönt att spela i värme! Och ja, det var några svenskor med, och det var lite kul att följa deras spel på plats.

   Radera
 2. Jag blev aldrig biten av att spela golf själv, hann både börja och sluta på 80-talet. Däremot tycker jag om att titta på golftävlingar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tillhör ju de som halkade in på banan och blev kvar om man säger så...

   Radera
 3. Golf är nog roligt...om man kan spela ;)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är kul, men det där med att kunna spela...det kan det ju vara lite si och så med...;)

   Radera
 4. Jag är golfänka en stor del av sommarhalvåret så jag har mina åsikter färdiga om den sporten. Däremot gillar jag att se tävlingar på teve. Vrickat?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Troligen har du de där åsikterna jag en gång hade då jag befann mig i samma situation och aldrig skulle kunna drömma om att göra något så larvigt som att harva runt på en golfbana...det gick sådär...;)

   Radera
 5. Säg som så - golf är en överklassport oavsett land. Det är inte billigt i Sverige heller. Medlemsavgifterna är ju saftiga här för att inte tala om årsavgiften.
  Men att promenera runt på en så fin bana i 30 grader, det har jag då ingenting emot alls kan jag säga;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att det en gång var det, det är jag den förste att hålla med om och att det fortfarande finns banor som inte är tillgängliga för alla, men att det generellt är en överklassport kan jag nog inte hålla med om. På den golfbanan jag är medlem i Sverige kan man få golfkurs plus ett års spel på banan för under 3000 kr och sedan är kostnaden 4500kr/år. Och att du kan hitta medlemmar i alla samhällsklasser bland Sveriges 500 000 utövare är jag helt säker på!
   Däremot här, i Singapore, där avgiften på vissa banor överstiger 100 000 kr/år, är det lite skillnad!

   Radera
 6. Golf, nej det har vi panchisar i Hjo inte tid med. Det skulle vara i Singapore i så fall. Får man ta med sig hunden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska jag vara ärlig så har jag nog aldrig sett en medtagen hund här i Singapore (de stör säkert den vackert inramade helhetsbilden ;) däremot i Sverige är det ju väldigt vanligt.

   Radera
 7. Är det en vacker omgivning kan man alltid vända blicken åt andra håll. Golf är en sport som troligen hade passat mig förträffligt en gång i tiden. Golf och fäktning om jag ska vara fortsätta vara personlig. Visst är det härligt att kunna överraska sig själv. Vad tror du blir din nästa nya aktivitet som du förr kanske "baktalade"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm...bra fråga... Om det nu skulle finnas någon sådan kanske jag ska hålla det för mig själv tills det händer ;)

   Radera