söndag 15 mars 2015

I farans riktning

Viveca Stens 6:e bok i serien om polisen Thomas Andreasson och hans barndomskamrat Nora Linde heter ”I farans riktning” och även här sker det mystiska dödsfall på ön Sandhamn i Stockholms skärgård.
En kall julhelg hittas en känd krigskorrespondent död på stranden utanför ett hotell i Sandhamn. Frågan är naturligtvis om hon frusit ihjäl eller dött av andra orsaker. Det visar sig finnas underliga omständigheter som gör att polisen fattar misstanke om att det rör sig om mord och spåren leder bland annat mot den främlingfientliga organisationen ”Nya Sverige”. Då en av de utredande poliserna, Aram, är flykting från Syrien blir det en utredning där det förutom rent polisarbete även är många känslor inblandade.

Utöver polisarbetet får läsaren även följa Thomas och Noras privatliv, men det känns som om Viveca Sten lyckas hålla det på en rimlig nivå. På något vis tar det inte överhanden, utan det är mordgåtan som är i centrum. Och till bokens fördel måste jag säga att det är en av få böcker i genren där jag inte hade lyckats gissa mig till utgången.

En bra bladvändare, klart läsvärd.

4 kommentarer:

 1. Häller helt med dig här. Men tänk så många mord det sker på den lilla ön. Ja i Fjällbacka också för den delen;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har en känsla av att flera av våra svenska småorter snart är helt avbefolkade...

   Radera
 2. Hmmm, undrar.........har du nyckel till mitt hus? Så gott som alla de böcker du läser står i min bokhylla nämligen.:) Kram/Annelie
  PS. Ta gärna ett varv med dammsugaren och moppen när du är här nästa gång.

  SvaraRadera