fredag 13 mars 2015

Nakenbad efter 60?

Jag har förstått att det mer eller mindre börjar likna något av sommarvärme i Sverige! Jag förstår också att det är en härlig känsla som infinner sig i och med detta. Däremot kan det kanske vara lite panikartat att det hände så fort. Jag menar det är ju då man upptäcker att man inte hunnit med det där man borde ha gjort inför beach-säsongen.

Nu pratar jag inte om den där extra lilla kroppsdetaljen som har en tendens att pysa över bikinitrosornas övre kant, den har jag insett att den förblir där, nej, jag pratar om allt extra hår som finns både här och där. Det där som åtminstone på mig täcker väldigt mycket av kroppen. Vintertid är det ju ingen större fara, men plötsligt blir det varmt och då ska ju valda delar av det vintertäckta exponeras på ett helt annat sätt, och det är vid den tiden varje år som jag brukar upptäcka hur luden jag egentligen är...

Nåja, nu kanske det inte behöver vara ett problem, i alla fall inte om man ska leva efter den där artikeln jag hittade i aftonbladet för ett antal år sedan. Jag har skrivit om den en gång tidigare, men jag tycker den är lite kul så ni kan få se det en gång till. (Så det här är lite av en repris från ett gammalt inlägg)

Det gjordes alltså en undersökning bland 2000 brittiska kvinnor mellan 18 - 65 som fick tycka till om när de ansåg att vi borde upphöra med vissa saker, och ska man tro på dem så är bikinieran over and out för egen del! Fast det är klart, om det är dags att näcka, då ska det väl rensas ändå mer ;)

Så här såg resultatet ut:

Bikini, 47 år
Kortkort, 35 år
Tubtopp, 33 år
Stilettklackar, 51 år
Navelpiercing, 35 år
Knee high boots, 47 år 
Gympadojjor, 44 år
Läderbyxor, 34 år
Leggings, 45 år
Ugg (stövlar), 45 år
Baddräkt, 61 år
Genomskinlig chiffongblus, 40 år
Långt hår, 53 år
Hästsvans, 51 år

Tänk nu på detta alla som börjar närma sig 35 och vill sätta en ring i naveln, nu är det dags att skynda på! Och man kan ju fundera lite på vad det är som händer det året man fyller 46 eftersom det plötsligt inte går att ha Uggs, eller vid 52 - bär inte stilettklackarna längre då, eller?

Ok, stilettklackar har aldrig varit min grej, naveln har jag väl inte tänkt att pierca, läderbyxor kan jag tänka att avvara och jag kanske inte behöver använda någon genomskilning chiffongblus. Sen kan jag väl erkänna att iklädd en tubtopp påminner jag nog mest om en boaorm som just svalt sitt byte, så den kan jag väl också leva utan. Men resten...

Dessutom börjar jag förstå att det är dags att göra slag i saken som jag så länge sagt, att "när jag blir stor ska jag skaffa mig en frisyr"...

28 kommentarer:

 1. Det verkar som enligt listan att det lika bra att gräva ner sig, speciellt efter 50 år, hehe!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu är frågan vad som kan sparas i garderoben ;)

   Radera
 2. Jag går genast och hämtar spaden....:)
  Jag platsar inte längre enligt den listan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är vi i alla fall två, och jag tror stenhårt på det där med att idka nakenbad - speciellt här skulle det troligen bli succé - eller inte alls...;)

   Radera
 3. Hahaha!
  Alltså sommartemperaturer här i Stockholm är nog verkligen att ta i. Minus 2 grader igår morse och idag. Cirka 6 grader mitt på dagen och isande vindar... bara så du vet;-)

  Listan är hur rolig som helst. Har bara haft två saker där: bikini och gympadojjor. Å jag har inget annat än just gympadojor att ha på mig - oooooops;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då får vi hopas att du inte passerat 44-strecket - för frågan är vad du ska ha på fötterna efter det!?

   Radera
 4. Jag fick efter min stroke släppa alla tankar på kommande beachsäsonger. Det var bara att acceptera fakta.T ex fick min enorma skogarderob (större än många kvinnors) vika ner sig och sedan ett antal år är det endast fårskinnstofflor från Nya Zeeland som gäller. Året runt. Så jag har den fördelen att jag inte längre behöver bry mig.Det är som det är och det blir som det blir.
  Hur ser listan ut för män tro? Men, såna undersökningar kanske inte görs.
  D ska snart på badsemester och säger sig inte hitta en passande bikini. Inte konstigt då hon är 17 år för sent ute. Jag kanske ska visa henne listan. Eller inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Något säger mig att det kan vara lika bra att låta bli ;)
   Lite spännande skulle det vara att se motsvarande lista för män! (de behöver i alla fall inte sluta med bikini ;)

   Radera
 5. Tur att det inte stod något om tatuering! Men alltså... gympadojjor? Lite osjysst att inte få ha det efter 44?? För övrigt kan jag meddela att brittiska kvinnor klär sig fruktansvärt (ser extremt många brittiska kvinnor här i Benidorm!). Det är VÄDIGT poppis med korta tunna byxdressar med blommönster, som slutar ovanför bysten utan axelband. Passar EJ på kraftiga damer 60+ vill jag bara meddela... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske finns en anledning att frågan ställdes just där ;)

   Radera
  2. Haha britter har en särskild holiday wardrobe som man gör en stor grej av att inhandla innan man åker. Det var ett nytt fenomen för mej. Det är väl härligt att släppa loss helt och handla massa neongrejer man inte vill ha på sej till vardags. Ska ta en runda på Primark innan jag kommer till Stockholm tror jag ;)

   Radera
  3. Haha! En "Brittisk holiday wardrobe" - det låter verkligen som en hit!!

   Radera
 6. Det blir inte mycket kvar att kunna ta på sig och göra när man blir litet äldre. Jag får ge upp precis allting på listan utom baddräkten.
  Tur att man inte bryr sig om sådan listor. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns ju lite futtigt att behöva gå omkring i baddräkt hela tiden, så jag tror vi struntar i listan!

   Radera
 7. Haha, bikini är den bästa sommarklädseln på stranden i alla fall, hade baddräkt bara som barn minns jag:-), gympadojjor och långt hår är också perfekt på en 60+. Och instämmer med de isiga stockholmsvindarna som någon skrev, det är hur kallt som helst även om solen skiner, vet inte vad det är för glädjerapporter i media.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glädjerapporterna angående det svenska vädret kommer faktiskt från hemtrakterna men nu börjar jag fundera på om det bara är lurendrejeri...;)
   Och vad det gäller det där med håret tror jag att jag struntar i den där listan några år till, det låter så arbetsamt med frisyr...

   Radera
 8. Nån sommarvärme har jag inte känt. Men visst...vi har sol och plusgrader. Så våren har kommit en månad tidigare än vad den brukar :)
  Så idag hade jag tänkt ta fram solstolen. Dom inte bikinin...än ;)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, den kanske bör vänta på ytterligare några plusgrader.

   Radera
 9. Vilken tur att jag är man. Då kan jag låta det växa vilt. Det är oftast roligt att läsa sådana listor/undersökningar. Helst om man tar det med en nypa salt. Samtidigt finns det alltid någon information att ta till sig. Nu ex. ska jag gräva fram mina stilettklackar. ;) Kul blogginlägg. Trevlig helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, om du har tid på dig för att använda stilettklackarna, så skynda dig ;) (för egen del är den tiden ute, men det gör i och för sig inte så mycket, för just det plagget har det aldrig drällt av i mina garderober...)

   Radera
 10. Ha Ha, jag passerar halvt 90 i höst och säger till alla att de stora fördelarna med att bli över 30-40 är att man inte behöver bry sig längre om vad folk (och listor) tycker. Har numera bara skor som är sköna, kläder som jag gillar och kan göra eller låta bli att göra vad jag vill för man vet ju aldrig hur länge man har kvar och då vore det ju gräsligt om man inte hoppat fallskärm eller tränat för mycket (lite beroende på vad man vill). Tonåringarna som skäms är absolut fria att göra det. För övrigt har jag helst inte en tråd på kroppen när jag doppar mig men skyler mig när det finns publik. Kram på dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut - så är det! Det är så härligt när man inser att man är så stor att man inte behöver bry sig längre och när man faktiskt har rätt att välja själv!!

   Radera
 11. "Boaorm som svalt sitt byte..." Hahaha!

  De är så konservativa de där brittiskorna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite så är det nog, och frågan är hur noga de följer den där listan själva, men det kanske är just därför listan kommit till...;)
   Vad det gäller det där "mätta boaormsutseendet" så funderar jag alltid över hur platt magen egentligen ska vara för att man inte ska påminna om ett dylikt djur!

   Radera
 12. Svar
  1. Lite taskigt läge bara när man inser att det snart bara är en baddräkt kvar i garderoben ;)

   Radera
 13. Ok om någon känner att dom inte får ha på sig något längre så kan jag skicka en burka eller abaya

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, men nej tack - det får nog bli nakenbad ;)

   Radera