onsdag 11 mars 2015

Lyx av det mer hårdhänta slaget

Igår unnade jag mig ännu mer lyx! (Nu börjar det där lyxlivet bli en oroande vana) Igår blev det nämligen en 90 minuters helkroppsmassage - så skönt...eller??

Jag tillhör de där som alltid säger att "jag borde se till att gå och få massage regelbundet", men det är väl synd att påstå att jag gör. Regelbundenheten skulle väl i så fall vara sisådär en gång vart sjunde år eller så. Undantaget är väl de gånger jag befinner mig på en strand i något av våra asiatiska grannländer där det är en mycket överkomlig lyx det där med massage.

Nu hade jag lyckats komma över en "massagevoucher" på ett ställe här i stan. och det var inte ett av de billigare ställena som finns om man säger så, vilket gjorde att det kändes ändå mer lyxigt att gå. Här fanns såväl hårnät som papperstrosor om man tyckte att man inte ville söla ner sina egna med olja. Nu vet jag ju inte om det är anledningen till att man ska ikläda sig dessa pappersvarianter, eller om det är för oss som har så mycket tyg i trosorna så att det blir lite jobbigt för den som masserar  att vika ner kanten, men oavsett vilket, så bestämde jag mig för att behålla mina egna!

När jag så lagt mig till rätta efter konstens alla regler och blivit anvisad hålet där ansiktet ska klämmas ner av denna lilla försiktiga kvinna som skulle utföra massagen, då är jag helt säker på att hon blev utbytt! In måste det ha kommit en stor 100-kilosmassör som hängde sig över mig och klämde till! Och tro inte att det fanns en enda chans att vända på min lekamen för att kontrollera det hela. Nej, sedan satt jag som i ett skruvstäd och ansiktet blev mer och mer nedklämt i det lilla hålet.

Ok, efter ett tag avtog det hela och när den första attacken avklingat blev det riktigt skönt. Eller i alla fall ibland, emellanåt är det skönt men stundtals så plågsamt. Så ligger man ju där och inbillar sig att det är bra för kroppen så låt henne hållas, förr eller senare blir det skönt igen...

Nåja, det är skönt efteråt, fast jag måste ändå erkänna att idag känns det som om jag någon gång under gårdagen blev överkörd av en ångvält. Men det kanske är så, att man borde göra det mer regelbundet, kanske vart femte år eller så...

18 kommentarer:

 1. Tänk, jag har aldrig fått en massage från en profesionell massör/massös.
  Tror nog att det är nyttigt för kroppen att få en "genomgång" ibland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väldigt nyttigt, men det borde nog ske mer regelbundet egentligen.

   Radera
 2. Här hemma har thaimassagesalonger på senare tid omskrivits för att de förutom den utannonserade massagen påstås erbjuda kunderna en "happy ending". Alltså den typ av "massage" som det i Sverige sedan 1999 är kriminaliserat att köpa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det som är trist är att även de seriösa thaimassalonger som startas i Sverige får det ryktet.

   Radera
 3. Jag har tagit helkroppsmassage på samma sätt som du har gjort .
  Det kan vara tufft, musklerna får verkligen känna av att de finns, men
  det är också skönt. Och där ligger man ju, med ansiktet i hålet och bara får hänga med :) Efteråt känns det toppen. Man borde nog ta en massage nu och då, i alla fall oftare än man gör. Jag gör

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med helt och hållet. och som vanligt säger jag att "nu ska jag minsann börja göra det regelbundet..."

   Radera
 4. Hahaha! Även små kvinnor har nypor som heter duga ser jag;-)
  Har haft zonterapi ooch massage på jobbet. Enda nackdelen var nog den röda ringen i ansiktet efter hålet;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som sagt, även de små kan...;)

   Radera
 5. Jag har faktiskt bara gått på massage två gånger i mitt liv. En gång i Filippinerna (väldigt billigt) och en gång när jag fick det i present. Är väl för snål för att unna mig sånt gissar jag. Men å andra sidan ska vi unna oss en kanske ännu dyrare grej idag, återkommer ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ungefär likadan och det är ju synd att man inte ska unna sig sådant som troligen är bra för en själv, men sådana är vi. Och just massage går ju att få så oerhört billigt i den här delen av världen.

   Radera
 6. Jag har heller inte haft massage många gånger, men några, och det var väldigt skönt, precis svenskt lagom hårt.
  Härlig brunch nedan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här var nästan väl i överkant från "lagom svenskt hårt"... Och ja, brunchen var fantastisk!

   Radera
 7. Massage är gott. Jag brukade faktiskt ta massage varje söndag, 2 timmar, då jag bodde i Asien. 1 timme ben och andra timman kroppsmassage. Jag tyckte man mådde gott av det! Sedan var det mycket billigt, 35 kr för 2 timmar i Cebu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det går att få underbar massage väldigt billigt i den här delen av världen. Även i Singaporefinns det hyfsat billig massage med svenska ögon sett, även om det inte kan mäta sig med många av länderna runt omkring.

   Radera
 8. Älskar massage. Just nu unnar vi oss massage ungefär var tredje dag, både för att det är sååååå skönt men också för att det är billigt på Bali. Tycker även det är bra för kroppen då man rör på sig mycket, typ surfar varje dag. Men visst händer det att man ibland råkar ut för någon späd liten massör som har nypor som värsta tyngdlyftaren. Hi, hi! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det härligt - egentligen - och speciellt efteråt ;)

   Radera
 9. Alla asiatiska massörer är garanterar små ninjor hela högen.

  SvaraRadera