tisdag 3 mars 2015

En lugn och skön lördagsförmiddag vid poolen, eller...?

Vi har ju förmånen att bo så vi har tillgång till en pool, vilket inte är helt fel att utnyttja en lördag förmiddag. Att ta med en bok och sätta sig under en parasoll och läsa lite i godan ro, det är verkligen lugnt, skönt och avslappnande...eller...?

Just den här lördagen blev det väl lite si och så med den där avslappningen om man säger så, och anledningen var att det var dags för lejonen att komma och hälsa på! Ni som varit med ett tag vet att till det kinesiska nyåret hör lejondansen, den kan man liksom inte vara utan. Lejonet, som är en symbol för makt och visdom och som även jagar bort de onda andarna, kommer alltid och hälsar på under firandet. Om man dessutom betänker att det för med sig lycka och tur, samt att det representerar ett långt och rikt liv kanske man får stå ut med att det dyker upp lite då och då.


Om det bara varit lejonet hade det väl varit helt ok. Själva lejondansen består av ett par som iförda en lejondräkt genomför mer eller mindre akrobatiska rörelser och den här dagen var det varianten då dansen utförs på pålar, vilket är en uppvisning i verklig skicklig akrobatik.


Det är absolut inget fel i att få sig den underhållningen till livs. Nej, problemet består i att lejonet får hjälp med att jaga bort de onda andarna! I sitt sällskap har det ett gäng med musiker(?) som slår i cymbaler och hamrar på pukor så det är svårt att höra vad man tänker. Men det är klart, det kanske inte är så lätt att skrämma de där andarna så det gäller antagligen att ta i ända nerifrån tårna!

Hur som helst, den här gången gjorde jag ett tappert försök att använda videoknappen på min telefon, bara för att ni skulle få vara med om det hela "på riktigt". Nu är inte det vad jag brukar göra, så filmen är av fruktansvärt dålig kvalitet, och den skakar och är säkert sned också. Dessutom är det filmat på väldigt långt håll, men om ni lyckas få fram den och hör ljudnivån på de som jagar andarna så kanske ni förstår varför det är rätt skönt att hålla lite avstånd. Men om ni tittar noga, så kan ni i alla fall se lite av lejonets hoppande på pålarna...
Det där med video var tydligen inte min grej, det är något med teknik och jag... Det verkar inte som om jag kan få något ljud med (i alla fall inte på min egen dator!). Det betyder att nu har ni två alternativ, ni som inte kan höra något ljud får väl endera släppa de onda andarna lösa, alternativt gå och hämta två grytlock och slå ihop samtidigt som ni ser lejonet hoppa...

14 kommentarer:

 1. Helt ok tycker jag när jag ser lejonet studsa fram. Ljudet lyckades jag däremot inte fånga. Jag förstår mycket väl att din läsro kom på skam.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte det är bara du, det verkar inte som om jag får ljudet med...det där med teknik och jag...!

   Radera
 2. Ååå en sån där förmiddag skulle jag också vilja ha.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Inget ljud här heller. Men åh sol! En pool. Och ett märkligt äventyr :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. "The Liondance" är en märklig företeelse i våra västerländska ögon...

   Radera
 4. Jag har livlig fantasi så jag klarar mig utan grytlocken. Tack för att du försökte. Det är bara att inse att i Singapor har man tagit poledancing till en ny nivå.

  Svar: Tack! Den här andramåndagen är mycket bättre!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo då, Singaporiansk poledancing, det är något att hänga i julgranen(?) det...
   Himla tur för övrigt att det kan vara två dagar av önskad sort i samma vecka!

   Radera
 5. Hahaha! Nej, det var ljudlöst här med, men det gör inget, stillbilderna var ju jättefina och med lite fantasi kan jag faktiskt föreställa mig oväsendet;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska jag vara ärlig så räcker det med att fantisera sig fram till ljudet!

   Radera
 6. Vad roligt! Tyvärr har jag för svag uppkoppling här i Korfos. Jag får liksom föreställa mig genom din beskrivning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som sagt, det räcker nog långt...

   Radera
 7. Bra försök med tekniken! Jag har lika svårt som du! Hör heller inget,men det kan lika gärna var jag osm gör något tokigt.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just i det här fallet är det garanterat inte du!

   Radera