torsdag 19 mars 2015

Fotoalbum och lite skyltar

Jag tillhör de som har en hel hög fotoalbum liggandes, album som är väl märkta med var och när det som finns på bilderna hände. Så om det börjar diskuteras när olika saker inträffade, sådana där saker som man inte kan googla sig fram till, då går Marina och hämtar ett fotoalbum så är det löst!

Det vill säga, fram till ungefär år 2000 då digitalkameran gjorde sitt intrång i mitt liv. Sedan är det inte fullt lika bra ordning! Plötsligt finns alla bilder på datorn, eller på en extern hårddisk någonstans och det tar mycket längre tid att hitta det som efterfrågas. med andra ord, digitalkamera på gott och ont. Fast mest gott är det nog ändå. Inga filmer som ska framkallas och man kan ta hur många bilder som helst utan att filmen tar slut, plus att det inte blir en massa negativ liggande som man inte riktigt vet var man ska göra av. Om man dessutom, som jag, kör med både hängslen och livrem, det vill säga att bilderna är sparade både här och där, så funkar det väl bra det med.

Nu har jag dessutom börjat att tillverka fotoböcker över nätet. Ett mycket tidsödande projekt när man inte har full koll på var bilderna är, men vad kul det är när böckerna är klara! Men är det något jag har gott om just nu så är det väl tid, så varför inte... Och på något vis så känns det ändå bättre när man kan bläddra bland fotona "på riktigt".

Nu är det ju så, att när jag sitter och klickar mig fram bland alla bilder (som har hunnit bli rätt många om man säger så), så dyker det ju upp en massa bilder som egentligen inte ska användas till just det pågående projektet, men som kanske kan användas till något annat, till exempel ett blogginlägg.

Skyltar är alltid tacksamt, så här kommer helt enkelt ett litet axplock ur den "skyltmapp" som finns att gräva ur:

Frågan är hur man tänkte här!!!

För den som tänkt sig en framtid som mygguppfödare är Singapore inget bra land!

Det är hyfsat vanligt att man i Asien blir påmind om att man inte får stå på toalettsitsen och varje gång blir jag lika fascinerad av att det faktiskt finns de som kan göra det! Jag som till och med har svårt att sitta på huk på släta marken!!

De flesta toaletter här omkring är försedda med en dusch bredvid toan, men det gäller att komma ihåg vad den är avsedd för, och det är inte fötterna!

Undrar hur nära...!?

18 kommentarer:

 1. Digitalkameran är fantastisk men som du säger så ligger bilderna oftast kvar på datorn. Fotoböcker är en bra idé.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En bra och kul idé, om än något tidsödande.

   Radera
 2. Haha ganska kul! Jag har sett en del tjejer stå på sitsen i Kina (nej, de brydde sig inte om att stänga dörren). Verkar krångligt, men på sätt och vis tror jag att deras sätt med hål i golvet är bättre. Att sträcka ut ryggen på det sättet när man sitter är nog bra! Vi västerlänningar blir stela... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kan det säkert vara, men om det är svårt att sitta med knäna i den vinkel då är det stooora problem!

   Radera
 3. Det var ju en forskare i Skavlan som sa att man skulle stå på huk helst :) roliga skyltar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, det är säkert bra, men för egen del föredrar jag nog att kunna vila rumpan under tiden ;)

   Radera
 4. Fotoböcker låter bra, men det låter som ett rätt omfattande pyssel att skapa såna. Jag fortsätter nog som nu, d v s med hängslen och livrem.
  Det ligger inte alltid den djupaste tankemöda bakom skyltskapande. Eller................

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, ibland kan man fundera lite på om skyltförfattare hade lite "otur i tänket"...

   Radera
 5. Det är så roligt med skyltar! Du har ju verkligen lyckats hitta några guldkorn, den översta är helt underbar. Kommer att tänka på ett företag som jag jobbade på (IT-branschen) där man mejlade ut alla lösenord som man skulle komma att behöva - inklusive det som behövdes för att öppna datorn...

  Det är fint att bli förknippad med ingefära! Dels så visar det dina breda kunskaper och dels så är den ju ruggigt nyttig ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara ett litet misstag, alltså ;) Men det är ju alla de där misstagen som är så himla kul att upptäcka! Och just roliga skyltar är så fantastiskt tacksamt att hitta - det finns ju en del av den varan...

   Radera
 6. Roliga skyltar! Den första är riktigt bra, kanske inte om man står där utan telefon då. Kram/Annelie

  SvaraRadera
 7. Absolut älskar skyltarna!
  Å vad gäller antalet foton i mina mappar som ligger på dubbla ställen vill jag inte ens tänka på - då blir jag kallsvettig. Men åtminstone var jag smart nog att stoppa in dem i olika mappar - typ Spanien, Marocko etc.Men det hjälper föga med tanke på det stora antalet...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo då, jag har mina i olika mappar också, men nu är det så att de där mapparna börjar bli väldigt många till antalet, plus att jag har bytt dator ett par gånger och det finns olika bilder på olika datorer och och olika mappar och... Många bilder är det!!

   Radera
 8. Väldigt kul med skyltar, framkallar leenden:-). Och känner igen raden med album, gjorde fina böcker fram till 2000 ungefär, nu album i datorn försedda med hängslen och livrem här med men ännu inte gjort fotoböcker. Funderat lite på det och funderat även på: bryr sig någon om alla album sedan? Men tyckte själv det var roligt att se i mammas och pappas. Skillnad mot folk som slängde allt i en låda. Och även om det tog mycket tid att fixa album så var det en rolig tid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan säkert vara så att det inte är så många som vill ha alla mina album när det blir dags att ta de besluten, men då bryr jag mig troligen inte om det. Och jag har ju tyckt om dem och det är ju egentligen det som är huvudsaken. Och jag älskar fortfarande mina album och kan sätta mig och bläddra i dem så nog har de fyllt sin funktion (även om de tar upp en himla massa plats!).

   Radera
 9. Ja den första är verkligan bra. :)
  Och även den sista.
  Jag kommer att tänka på svenska skyltar där det både särskrivs och felstavas hej vilt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, jag tillhör en av alla särskrivningspoliser och "samlar" på sådana skyltar och det kan minsann bli många!

   Radera