söndag 22 mars 2015

Pinsamt dålig bioupplevelse

Något jag aldrig gjort innan jag flyttade till Singapore var att gå på bio ensam. Det är däremot något jag insett är en mycket bra sysselsättning om man inte har något annat för sig. En fördel här är naturligtvis att biograferna duggar rätt tätt så filmutbudet är väldigt bra, plus att det är överkomliga priser (och att det är enda stället jag kan få tag i popcorn som smakar som popcorn ska!). med andra ord är det rätt enkelt att bara hoppa in någonstans sådär spontant och se på film.

Hitintills har det varit lyckade inhopp med bra filmupplevelser, men igår gjorde jag minst sagt ett bottennapp! Jag brukar försöka undvika uppföljare eftersom de sällan blir bra, och filmen igår spädde bara på den åsikten om jag säger så...

Filmen jag pratar om är "The Second Best Exotic Marigold Hotel" eller "Hotell Marigold 2" som den tydligen heter på svenska. Tyvärr så visste jag inte att det fanns en del ett, i så fall hade jag nog valt en annan film, men nu blev det inte så.

Det här är två timmar av ingenting. En film som presenteras som en komedi och där det i rollistan finns väldigt många bra skådespelare. Det hela handlar om ett hotell i Indien där äldre kan checka in för att ha det bra på ålderns höst, och med tanke på de skådespelare som är med skulle det kunna bli riktigt bra, men så är inte fallet.

Det är olika kärleksintriger som kryddas med att det blir problem med expanderingen av hotellrörelsen och mitt i allt ska den överdrivet rörige hotelldirektören(?) Sonny (Dev Patel) gifta sig. När sedan som grädde på moset den stilige Guy Chambers (Richard Geere) dyker upp som misstänkt hotellinspektör och ler sitt typiskt "Geerecharmiga" leende, då blir det bara pinsamt.

Visst har den sina poänger, och det är härliga scener från ett färgsprakande Indien, men i det hela så är det en total flopp om ni frågar mig. Behållningen får väl bli biosalongens alla hysteriskt fnittrande Singaporianer varje gång det fälldes ett skämt med sexuell anknytning plus mina popcorn...

14 kommentarer:

 1. Det här med uppföljare blir inte alltid så lyckat, men hysteriskt fnittrande Singaporianer och pocorn är oxå en bioupplevelse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan vara en upplevelse så bra som någon!

   Radera
 2. Tråkigt att filmen inte var bra.
  Men du fick i dig lite popcorn i alla fall ;)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det fick jag - och goda var de också!

   Radera
 3. Visste inte att den fanns en uppföljare. Har sett den första och tyckte den var riktigt bra. Men det finns filmer som helt enkelt inte bör följas upp och detta tycker jag är en av dessa. Ha det bäst!! Kram/Anneie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också förstått så här i efterhand att den första var bra, men det kanske skulle ha stannat vid den.

   Radera
 4. Då ska jag stryka den från min lista :) Inte värt att betala för alltså. KAnske inte ens värt ens tid?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smaken är ju olika, men nej, jag skulle inte rekommendera den, utan säga välj något annat!

   Radera
 5. Tyvärr går jag aldrig på bio numera eftersom jag brukar somna efter ca 5 min och det blir en ganska kostsam sovplats!
  Hoppas du kunde njuta av popcornen i alla fall!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är det absolut bättre att sova i soffan framför teven!

   Radera
 6. Jag har sett del 1 och den var underhällande vill jag minnas. Men Richard Geere var inte med där. Fortsättningar brukar ha den egenskapen att de sällan når upp till första filmens nivå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den första var förhoppningsvis bra mycket bättre. Visst fanns det poänger i den här också, men de var inte så många, det blev mest ett platt fall skulle jag vilja säga...

   Radera
 7. Kan inte låta bli att skratta här. Har inte hört talas om varken ettan eller nu tvåan, men frågade maken som kan allt om de flesta filmer.
  Jo då, han kände till ettan och tyckte den var "brilliant". Ja så kan det gå;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu vet vi ju att smaken är väldigt olika, och det finns väl bitar i den här också som var lite "småmysiga" men om du frågar mig så var det inte mer än så. En kväll i soffan framför teven möjligen, men om vi pratar bio så skulle jag absolut rekommendera något annat. (Även jag drog på munnen då och då, och den hade sina poänger här och där, men "that's it)

   Radera