torsdag 15 november 2012

Drakar, vindar, blommor och en himla massa siffror!

Vad är det som består av drakar, vindar, bambu, cirklar, blommor och en massa annat smått och gott? Jo, spelet Mahjong, vilket jag håller på och försöker lära mig att spela.


Alldeles enkelt är det inte. Det där första invaggandet i att det är "ungefär som att spela kort, spara bara på trissar och stegar", det stämmer väl kanske inte helt och hållet... Det visade sig vara lite mer komplicerat än så. Till och med så komplicerat att det krävs en bok med alla mystiska kombinationer man kan få till om man är lite slipad och försöker få till det bortom "trissvärden".


Kul är det i alla fall, och även om det verkar kunna ta lite tid att få klart för sig åt vilket håll alla vindar blåser, och huruvida de gröna drakarna kan beblanda sig med de röda, eller om bambu är bättre än cirklar, så ska jag fixa det - jag ska bli en fena på Mahjong! Och om det nu inte skulle bli så, så är i alla fall spelen vackra att titta på...

9 kommentarer:

 1. Det brukade vi alltid spela på jularna hemma hos mina svärföräldrar för några år sedan. Det är riktigt roligt! Och fint med brickorna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör det faktiskt roligare, just att det är vackert att titta på.

   Radera
 2. En gammal klassiker som jag aldrig provat. Låter kul och kanske något att testa. Förutsatt att jag klarar det med en hand.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mahjong kan man absolut spela med en hand!

   Radera
 3. Kan säkert vara kul när man lärt sig! SV: Vi ska åka till Langkawi, och så blir det några dagar i Kuala Lumpur också. Vi åker från Sverige på julafton...

  SvaraRadera
 4. Jäklars vad kul att lära sig :) Har bara hört talas om spelet, men aldrig riktigt förstått VAD det är och HUR man gör!

  SvaraRadera
 5. Jag älskar att spela majong, men nu är det så länge sedan så jag tror knappast jag kommer ihåg reglerna. Kanske dax att damma av min vackra Majong-spels-väska och bjuda in några spelare...

  SvaraRadera
 6. Det var länge sedan jag spelade det, det var en barndomskamrat som hade det. Jag kommer ihåg att det var svåra regler och att det var ett mycket vackert spel. Precis som dina vackra brickor.

  SvaraRadera