torsdag 29 november 2012

Våta förhinder

Om någon hade sagt till mig att jag en dag skulle få höra att orsaken till att någon inte kunde komma var att "det regnade så jag fick ingen taxi", skulle jag nog ha haft svårt att tro på det. Men här händer ju det mesta, så ock detta.


Visst är det så, att när det regnar så regnar det ju alldeles väldigt mycket, och plötsligt ska alla ha tag i en taxi, vilket innebär att det bevisligen är svårare än vanligt att få ta i en, visst, visst... men bara tanken att man inte kan ta sig iväg för att det inte finns någon taxi? Var tog det där med buss och tunnelbana vägen?

Jag har lite svårt att tro att det skulle vara en godtagbar ursäkt att använda vid sen ankomst i mitt "vanliga" liv. Ok, lite skillnad är det kanske, det är ju ändå så, att det där med taxi här är vardagsmat, det är ju fantastiskt billigt jämfört med hemma i Sverige, men jag har nog ändå lite svårt att förstå att man inte kan ta en buss istället, de går ju faktiskt även om det regnar...


Och vissa dagar kan man få en hel buss för sig själv!

8 kommentarer:

 1. I Stockholmstrakten är det nog många som inte kommer fram i tid idag, snö....

  SvaraRadera
 2. Ja, här i Sverige idag är det ingen ursäkt at säga att jag kommer sent pga regn, nu är det lite snökaos på gång i stora delar av landet och hot om 10 minus i Stockholm till helgen. Ja, jag vet, det är ännu kallare i andra delar av lande.....men där bor ju faktiskt inte jag! (ler)

  Att åka tom buss är lite "spökligt", åkte nattbuss hem ifrån Stockholm ut till Södertörn där jag bor en natt i våras, helt ensam på bussen med en busschaufför som inte hade alla "hästar i stallet"!

  Ha en fin dag, är själv ledig ska ut och julhandla med Lilla Frun....om vi hittar hennes halkbroddar vill säga!
  Kram ifrån Oumberlige Peter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då var det alltså dags för tidningarnas första obligatoriska "snökaos-bilder". Alltid lika roligt(?) varje år, att det kommer sådär överraskande, det där att det snöar...

   Radera
 3. De har väl blivit bekväma alla taxiåkare. Bilen kommer ju fram till dörren och hämtar en precis när man vill och släpper av en precis utanför dit man ska. Att åka buss innebär ju att man måste gå till en hållplats och dessutom passa tiden, annars åker ju bussen iväg och man måste vänta på en ny. Hu! Här är taxi så dyrt att det är aldrig något alternativ och förresten så cyklar jag överallt, eller tar egen bil.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det är väl så det är, eftersom det finns och alla använder det hela tiden. Det där med cykel är något jag saknar grymt här - jag har inte ens någon cykel - utan cykla får jag göra när jag kommer hem till Sverige.

   Radera
 4. Ännu ett bevis på att vi lever i skilda världar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, skilda världar är det allt, men jag tror och hoppas att jag fortfarande har i alla fall en fot kvar i den vanliga världen.

   Radera