onsdag 7 november 2012

Läskiga kryp

Jag tycker inte om insekter i största allmänhet, egentligen tycker jag nog inte om insekter alls. De är oberäkneliga, läskiga och allmänt obehagliga. Här, i topikerna dessutom, måste de ju vara minst sagt livsfarliga, eller hur??

Det är klart att det måste vara så, jamen ni vet livsfarliga spindlar, flugor som lägger ägg under skinnet, skalbaggar som biter och efterlämnar sår, stora som femkronor, i skinnet, de har man ju hört talas om. För att inte tala om alla fullkomligt livsfarliga kackerlackor! De anfaller från ovan och kan säkert snudd på bita ihjäl en vuxen person! Eller...

Ok, jag vet, de är mindre än mig och de är troligen mer rädda för mig än jag är för dom - men de visar faktiskt aldrig det! Och jag erkänner väl då, jag har letat på nätet efter farliga insekter, bara för att bevisa hur rätt jag har, men inte hittat så många faktiskt. Den absolut farligaste är nog faktiskt myggan, och hur farlig ser den ut??

Nej, tacka vet jag ormar och andra kräldjur, de har i alla fall vett att springa iväg och gömma sig om jag kommer. Det gör minsann inte en kackerlacka! Det hjälper inte att ha vetskapen att de där små krypen inte är farliga på något vis, de är bara så oerhört otrevliga och jag kan för mitt liv inte se något mysigt med dom överhuvudtaget.

Jag är fullt medveten om att de fanns här före mig och att jag faktiskt har valt att bosätta mig i ett tropiskt område och då får försöka stå ut med att det kryper lite konstiga saker här och där, och ja, jag är det, och jag har accepterat det, men nej, jag tycker fortfarande inte om dom!!!


Med tanke på storlek och de huggtänder som den här flugan begåvats med, var jag rätt glad över att den befann sig på andra sidan förnsterglaset, och på något vis kändes det som om filmen "Flugan" fick en ny innebörd...


6 kommentarer:

 1. Förstår din oro när flugorna är stora som höghus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var faktiskt nästan lika stor som den ser ut...i alla fall nästan!

   Radera
 2. Flugornas herre? ;)
  Nä,jag gillar inte heller småkryp. Inte stora heller,för den delen :)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Småkryp är oberäkneliga och inte kul alls!

   Radera
 3. Svar
  1. Det är jag väldigt snabb att skriva under på!

   Radera