söndag 4 november 2012

"Diary" av Chuck Palahniuk


“It's so hard to forget pain, but it's even harder to remember sweetness. We have no scar to show for happiness. We learn so little from peace.” 

En av många meningar som fastnar efter att ha läst Chuck Palahniuks "Diary". En bok som handlar om Misty, en kvinna som mötte sin nuvarande man under tiden då de båda gick på konstskolan. Hon blev förälskad och följde med sin blivande make hem till hans familj på en ö, gifte sig, fick barn och blev kvar där.

Inget visade sig dock bli som hon tänkt, och om det kan vi läsa i hennes dagbok. En dagbok som egentligen är ställd till maken, som befinner sig i koma efter ett självmordsförsök.

Det är en bok med obestämbar genre, psykologisk skräckroman, thriller, satir, spänningsroman, det kan i stort sett vara vilken som helst. Det är en bok som lämnar frågor obesvarade, vem är vem? Vem är ond eller god, eller finns det onda och goda över huvudtaget?

En bok som gav mersmak och eftersom det var mitt första möte med herr Palahniuk, så kan jag mycket väl tänka mig att sammanstråla igen!

“We all die. The goal isn't to live forever, the goal is to create something that will.” 

6 kommentarer:

 1. Låter som en bra bok.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Spännande bok och lite annorlunda. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. En sådan där bok som man lägger ihop och sedan forsätter att fundera på.

   Radera
 3. Låter som en intressant bekantskap. Jag ska lägga namnet på minnet, kanske det blir en julklapp? Vem vet?

  SvaraRadera