tisdag 6 november 2012

Att frossa i orkidéer!

Idag var det dags för ytterligare ett besök på Heng Soon Farm i norra Singapore. (Eftersom nu landet i sig bara mäter fyra mil från söder till norr, så betyder det där med "norra delen" inte så mycket...)


Jaha ja, vad gör man på den farmen då? Jo där plockar man orkidéer! Inte ens plockar, utan man knipsar orkidéer med hjälp av en sekatör! Orkidéer som finns i mängder och där kan man gå och vraka och välja vilka man ska knipsa av för att ta hem och sätta i en vas.


Problemet - om det nu skulle vara något problem - ligger i vilka man ska välja, det finns så många och hela tiden finns det ju alltid någon som ser bättre ut. Inte kostar de speciellt mycket heller, så det går verkligen att frossa i orkidéer här!


Vill man det, så finns det även krukor med orkidéer i att köpa med sig hem, även de för en mycket billig peng. Man kan faktiskt även får blommorna packade i någon slags kylbox om man skulle vilja ta med sig till Sverige, eller någon annanstans också för den delen.


När blommorna är plockade och lämnade för "packetering", det är då den stora väntan infaller. Speciellt om man är ett helt gäng som varit på plats. Blommorna sorteras och räknas och sedan ska det räknas ihop ett pris...fort går det inte...men å andra sidan så måste man ju inte ha bråttom.


Resultatet vid hemkomst blev såå fint, nu är det väl bara att njuta så länge det varar, det där med gröna fingrar är väl kanske inte riktigt en egenskap jag är känd för att ha...10 kommentarer:

 1. Visst är det härligt att kunna frossa i dessa vackra!Den sorts orkidee som mestadels förekommer på bilderna ovan, kallar jag IKEA orkideen, jag tror det är den vanligast förekommande i deras sortiment.. Varje fredag går jag ner till China Town och köper mig några buntar som får förgylla hemmet i några dagar.. Men,, de luktar faktiskt inte gott, Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hittade faktiskt en variant som doftade, men som du säger, doftande orkidéer hör inte till vanligheterna.

   Radera
 2. Vad vackert! Vilken lyx att kunna köpa en bukett med orkidéer.

  SvaraRadera
 3. Orkidéfrossa, vilken härligt avkopplande syssla. Så vackra blommor tror jag kan locka fram de mest dolda "gröna fingrar".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr, mina är ohjälpligt ogröna! (men det är kul och vackert så länge det varar)

   Radera
 4. Men åh vilken underbar lyx! Det måste jag bara få uppleva någon gång :)

  SvaraRadera
 5. Svar
  1. Visst är dom! Och jag bara älskar den där "lilla figuren" som sitter i mitten av alla blommor!

   Radera