fredag 9 november 2012

Paraplyets förlovade land

Så många paraplyer som jag har idag, har jag aldrig tidigare haft min ägo. Troligen inte ens om jag lägger ihop alla som funnits under alla år jag någonsin använt denna uppfällbara tingest.


Trots mängden av paraplyer som bara ligger och väntar på att få följa med ut, så händer det alltför ofta att de förblir liggande där, med resultatet att när det börjar regna blir det ytterligare ett paraplyinköp! Nu handlar det absolut inte om någon stor utgift, eftersom är det något man kan få tag i överallt till en billig penning, så är det paraplyer!

Här går alla (nåja, i alla fall väldigt många) med paraplyer oavsett väder. Det kan användas som regnskydd, solskydd och troligen även som vindskydd! För att vara på den helt säkra sidan, så kan man även få tag i paraplyer med uv-skydd!!


Ibland tror jag att jag har sett något av det mer underliga, men på något vis finns det alltid mer konstigheter att se...eller vad sägs om damen som stod och provade paraplyer framför spegeln i affären? Jodå, med assistans av en leende expedit, fälldes det upp ett antal olika, som sedan kikades på ur olika vinklar i helkroppsspegeln...vilket som valdes? Inte en aning, eftersom hon fällde upp dem inomhus pep jag ut rätt fort, man vet ju aldrig... (skrockfull jag? Nja...kanske liiite...!!)

12 kommentarer:

 1. Ett sätt att göra regn lustfyllt?

  SvaraRadera
 2. Så många vackra mönster på paraplyer, det jag gillar mest är det längst till höger, svart-vit-rött. Läckert!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mönstren och färgerna finns i alla varianter!

   Radera
 3. Här på Västkusten är paraplyer värdelöst! De bara vänder sig ut och in i den diagonala blåsten. Jag klättrar i mitt regnställ, ser glad ut och trampar till jobbet. Har båda händerna fria att disponera på cykelstyret och tänker på älskade norrländska vintrar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl inte alltid de håller här heller, fast det är i alla fall varmt även om de brakar ihop...

   Radera
 4. Det ser ut som att "Sola i Karlstad" har fått åka med till Singapore...

  SvaraRadera
  Svar
  1. En snäll kamrat hade med sig det vid ett besök, just för att den värmländska sola inte skulle bli borglömd...

   Radera
 5. Vilka vackra paraplyer ändå! Det är ju så det ska vara. Färg!! Så det livar upp en regnig dag!

  SvaraRadera
 6. Kul med färgglada paraplyer - och ännu trevligare om man slipper använda dem.....

  Hittade hit efter att du besökt min blogg. Så skoj med besök - och läsning/bilder - från landet långt borta i öster, där jag var några dagar på väg till ett år i Kashmir för länge sedan.

  SvaraRadera
 7. Klart paraplyet ska matcha ;) Så regnskydd i form av en tidning ovanför huvudet är passé nu för tiden? Visserligen hjälpte de nog inte mycket för 25 år sedan heller eftersom regnet där hos dig inte är något direkt duggregn

  SvaraRadera