söndag 25 november 2012

Årets julkalpp


Jag vet att jag är sen med att ha upptäckt det, men nu vet även jag vad årets julklapp är, och om det är någon mer än jag som inte vet (och som skulle råka vara intresserad!) så kan jag berätta att det är hörlurar.

Med jämna mellanrum önskar jag att även singaporianerna skulle tycka att just hörlurar är en bra idé att ge bort till sina nära och kära, i alla fall till de som tycker det där med att åka buss eller tunnelbana är så urbota tråkigt så att de måste se på film - på sin mobil - utan hörlurar! Helt ok om det är en person, men när de blir flera stycken, är det lite arbetsamt för en medelålders medresenär (undrar vem det skulle kunna vara...) som inte vill höra fem olika filmer samtidigt utan att få se en enda bild!

Att jag är lite sen med upptäckten får jag väl kanske skylla på bristande julkänsla. Det är verkligen svårt att få någon julkänsla trots all julskyltning, alla snögubbar, julgranar, julkaniner(!?) och allt annat som pryder Orchard Road vid det här laget.


Men nästa helg, till första advent, då när jag ska plocka upp min nyinförskaffade adventsstjärna ur det platta paketet, då, då minsann ska det bli julstämning i hemmet....eller nåt...

(Om någon är intresserad av hela listan på årets julklappar från 1988 och framåt finns den här, i ett tidigare inlägg. Där fattas dock 2011 års julklapp, som var en matkasse.)


16 kommentarer:

 1. Jag håller med om julkänslan. Här är det iof sig kallare än hos dig, men ändå...det är lite svårt att få ihop det.
  Det där med hörlurar är ju helknasig!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jul och tropisk värme går bara liksom inte ihop...

   Radera
 2. Hörlurar ska jag faktiskt ta och önska mig i julklapp. Behöver de på jobbet för vi sitter väldigt trångt i vårt arbetsrum.

  Här är det inte så mycket julpynt ännu. Inte som jag märkt i alla fall. Man kanske borde hänga upp en julstjärna, eller nåt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att du hinner få upp den där julstjärnan i god tid så det blir massor med julstämning.

   Radera
 3. Jag fick panik igår och trodde första advent var idag - så många grannar hade satt upp julbelysningen. Men nu lugnar jag mig en vecka! Du verkar ha en rosa jul i Singapore :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rosa och blå och gul och...ja, den julen har de flesta färger man kan tänka sig! Här har vi också en massa grannar som pyntat, och många har ställt in någon slags discogran som blinkar hela tiden :p

   Radera
 4. Kul med rosa gran, men det ökar ju inte direkt på julkänslan när den inte är klassiskt grön...

  Vad lustigt att de ser film utan hörlurar - de kan ju knappast ens själva höra vad som sägs särskilt bra...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med granar i olika färger är de rätt bra på här!

   Radera
 5. Rosa jul? Ja, man fattar ju att det är svårt att hitta den rätta julkänslan när julen är rosa och prydd med små lurviga vita kaniner... Inte riktigt så man föreställer sig den som svensk. Här i Tyskland är det mycket, mycket lättare, eftersom svenskarna knyckt många tyska jultraditioner. Dessutom börjar tyskarna sno svenska med. Du hittar t ex tyska porslinstillverkare som gör lucior! :-) Här har de "riktig" jul och de börjar tidigt, tidigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här försöker de troligen sig på det där med "riktig jul", men vi har väl inte riktigt samma referensramar...

   Radera
 6. "Årets julklapp" önskar jag mig inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att du kan komma på något annat som är minst lika bra!

   Radera
 7. Hohojsann vilken kitchig jul... förstår att det kan vara svårt att förstå att julen inte riktigt har samma referansramar här och hos dig! (nu vet jag vart de rosa julgranarna kommer ifrån) Hihi
  Ha en fin vecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har verkligen svårt att förlika mig med en rosa jul!

   Radera
 8. Rosa gran som man kan gå igenom. Kanske vore något för vardagsrummet? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Något för tomten att göra entré genom, kanske?

   Radera