lördag 16 oktober 2010

Det kalla Singapore

Jodå, det är kallt i Singapore - i alla fall om man är inomhus! Det är vid tillfällen då man vet med sig att tid ska spenderas inomhus, det är då man måste fundera över klädsel.

Ute är det alltid varmt, det finns aldrig någon anledning att ta på sig mer kläder än ett linne och kortbyxor. Sol eller regn spelar ingen roll, det är varmt ändå. När det börjar dra kallt åt benen vet man att man precis passerar en dörröppning som leder in någonstans. Ska man tillbringa en dag med att shoppa är det en bra idé att  klä på sig lite mer än vanligt, för det blir kallt efter ett tag. Att gå på bio utan tröja eller sjal att linda in sig i är dömt att misslyckas. Utan detta är man som en isbit efter halva filmen, och hur kul är det?

Det här är verkligen luftkonditioneringens förlovade land! Frågan är hur kul det är att sitta på ett kontor där man måste ha tjock tröja för att stå ut. Men det ska vara kallt! Det är nästan så att ju kallare, desto bättre. Det är inte utan än att man kan fundera över hur mycket ström det går åt till att kyla ner ett land jämfört med att, som vi gör, värma upp ett land.

Det är det som det handlar om, att hålla landet kallt! Och inte bara inomhus! Nöjesområdet Clarke Quay har "byggts in" med tak av jätteparasoller samt enorma jättemonster i någon slags järnkonstruktion som öser kalluft över hela området. Så här kan man till och med se asiater sitta utomhus och äta utan att behöva vara rädda att bli för varma. Det är väl bara vi västerlänningar som faktiskt vill sitta uta och bli varma. I min värld är det jätteskönt att sitta ute utan vare sig filt eller infravärme, och när detta äntligen går, så vill jag ju inte att någon ska ösa kalluft över mig!

 Kalluftsmonstren i Clarke Quay

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar