torsdag 21 oktober 2010

Gröna oaser

Här finns verkligen allt!! Naturligtvis finns allt man kan önska i en storstad och det mesta av det som finns, finns med råge: affärer, höga glashus, många människor, trafik, ljud av alla de slag (inte minst från byggen) etc.

Men något av det underbara med Singapore är att man på nolltid kan  ta sig till kontrasten - hav, palmer, blomsterprakt, stillhet, platser där man kan bara vara och nästan glömma bort att några minuters resväg därifrån finns staden med sina miljoner invånare och allt larm.


Vid ett besök i Botanic Garden är det svårt att förstå att på några minuters promenadvägs avstånd ligger Orchard Road!


 En tur till Chinese garden är lite av "manna för själen", här händer inget, man kan strosa runt i lugn och ro och fundera över det mesta i den takt det behöver funderas över.
 Här finns bonzaiträd i mängder - det ena mer fantastiskt än det andra!
Vet inte hur kul det är att konstatera att man är en oxe, men de kinesiska tecknen finns här allihop och man kan kontrollera vad det är för egenskaper man har, om man inte redan vet det!

 Sedan finns ju alla oaser vid havet (det är ju faktiskt en ö, och då bör det ju i rimlighetens namn vara vatten runt om, det inser till och med jag med mina begränsade kunskaper i geografi!). Här finns alltid någonstans att krypa undan en stund och filosofera. Märk väl att det är enklare att hitta total stillhet under veckorna. Det finns ju faktiskt några av de fem miljonerna singaporianer som inte vill shoppa på helgen!
 Dessa oaser är sköna andningshål för någon som i grund och botten inte är någon storstadsmänniska utan tycker om att sitta på en stubbe i skogen...

                                                          

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar