fredag 15 oktober 2010

Little India

Att komma till Little India är lite som att komma till en annan värld. Det är en liten ö av kaos mitt i det så välordnade Singapore. Här finns människor, bilar, färger, dofter, ljud, allt i en härlig röra.

Redan innan man hinner ända upp till toppen av rulltrappan på tunnelbanestationen möts man av den indiska kryddoften. Det är curry, garam masala, spiskummin, koriander, ingefära, anis och en massa andra kryddor som tillsammans ligger som en doftridå över hela området. Kryddor som man kan köpa i de flesta grönsaksstånd, där det även finns frukt och grönsaker i mängder.

Väl framme vid Serangoon Road, som går genom hela området, så möts man av det totala kaoset. Här är trafiken enorm, och till stor del verkar djungelns lag gälla.Ttroligen fungerar den lagen bäst om man tutar varje gång man bestämmer sig för att byta fil! Det finns folk i mängder överallt och att ta sig över vägen är ett äventyr varje gång. Det går naturligtvis att korsa vägen vid trafikljusen, men de finns uppenbarligen inte nog tätt, så många försöker sick-sacka mellan bilarna.De flesta affärer spelar indisk musik, men eftersom varje affär verkar ha valt egen musik, så hör man hela tiden att det låter indiskt, men man kan inte vara riktigt säker på hur det låter. Något annat man slås av, är alla färger som finns, klara, ljusa och härliga färger på såväl kläder som allt krimskrams. Här är det inte frågan om några murrigt bruna och grå höstfärger inte!

Blommor finns också i mängder! Överallt finns det stånd där det görs blomsterkransar av levande blommor. Doften som dessa sprider omkring sig är underbar. Just nu är det fler blomsterstånd än vanligt på grund av den ståndande hinduiska högtiden "Deepavali" som är ljusets högtid, och en slags indisk nyår. I samband med detta är det extra marknader med ännu mer färglada inslag än vanligt. I och med denna högtid flödar också hela Little India av ljus, vilket gör det väldigt speciellt efter mörkrets inbrott.

Med andra ord så är en utflykt hit ett ypperligt tillfälle att testa alla sinnen, och förutom dom ovan nämnda, så är ju även smaken ett bra sinne att använda sig av här, under förutsättning att man tycker om indisk mat...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar