tisdag 5 oktober 2010

Shopping

I Singapore shoppar man! Ibland känns det nästan som att landet är ett enda stort shoppingcenter. Utmed den stora, mest kända shoppinggatan i Singapore, Orchard road (som för övrigt är något större än Drottninggatan i Karlstad...), verkar det finnas hur många jättekomplex som helst, och inte nog med det, det växer upp nya hela tiden.Det värsta är att samtliga är av den storleken att det inte är någon större svårighet att gå vilse i dem, vilket gör att en liten snabb shoppingtur kan visa sig bli väldigt lång, speciellt om man inte hittar ut... Bara att åka rulltrappa upp till femte våningen, eller ner till tredje källarvåningen kan vara nog  så förvillande, eftersom rulltrapporna inte alltid verkar utgå ifrån samma ställe.

Jag skulle tro att man kan hitta det mesta i affärsväg: Armani, Chanel, Dior, Gucci, Louis Vuitton, Ralph Lauren, Prada,Yves Saint Laurent..... om man nu är ute efter någon av dessa. Om någon mot förmodan skulle drista sig till att tro att jag handlar där, så erkänner jag att det inte sker så ofta...har kanske inte hänt alls om jag tänker efter riktigt noga... Det finns ju andra affärer också! Antar att det kan vara en anledning till att jag aldrig kommer att bli tillfrågad om att göra ett program i stil med "Hollywoodfruar", att jag inte handlar på rätt ställe. Fast visst vore det käckt att komma med ett par riktigt fotriktiga paddskor av typen "Birkenstock" med märket "Prada" i silverbokstäver!?
Ibland funderar jag på hur lång tid det skulle ta att arbeta sig igenom samtliga affärer i samtliga shoppingcenter på Orchard Road. Det kommer nog inte att hända, men ändå... Sedan är det ju faktiskt så, att Singapore består av lite mer än just den gatan, men oavsett var man tar vägen, om det inte finns något annat, så nog finns det ett shoppingcenter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar