onsdag 27 oktober 2010

Singapore River

Det var den vägen han kom den där dagen 1819, han som kom att ha så stor betydelse för landet Singapore, Sir Thomas Stamford Raffles. Han kom vattenvägen, utefter floden, och såg öns utvecklingsmöjligheter!
Engelsmannen sir Stamford Raffles som grundade det moderna Singapore 1819 och gjorde det till engelsk koloni, finns idag att beskåda som stor och ståtlig staty på den plats där han ska ha gått iland vid sitt första besök i Singapore. Denna plats heter som sig bör "Raffles landing site" och ligger utmed Singapore River, precis utanför Asian Civalisation museum.

Singapore river har haft stor betydelse för landet genom åren, förr som transportled, och idag som turistattraktion. Det är lite fascinerande att denna vattenled som haft så stor betydelse för Singapores historia inte är mer än ca en mil lång! Ännu mer fantastiskt är det att på denna sträcka finns inte mindre än 14 broar!! Av dessa passerar man under hela sex stycken på den korta sträckan från Clarke Quay till MarinaBay.


Det är den sträckan man åker om man tar en "Singapore River Cruise". Man får då åka från Clarke Qauy till Marina Bay och tillbaka, och samtidigt lyssna på en inspelad guide som talar om var man befinner sig och vad man ser. En fördel med att åka denna tur är att man kan få lite andra vinklar på alla fotografier som annars har en tendens att se väldigt lika ut! Man kan även med fördel promenera samma sträcka utmed floden, vilket är såväl en fin som trevlig promenad.


Undrar just vad sir Stamford Raffles skulle ha sagt idag om han hade kunnat se dessa alla dessa båtar som, i en aldrig sinande ström, forslar turister fram och tillbaka utmed Singapore river. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar