torsdag 28 oktober 2010

Haven - nya Lost?

Så har den äntligen börjat; "Haven" - den nya tv-serien som enligt alla tidningar ska bli det nya Lost! Det har skrivits spaltmetrar om denna nya serie, så jag var ju bara tvungen att se vad det var!

Den bygger löst på en av Steven Kings böcker "The Colorado Kid", så det är väl ganska naturligt att den lilla staden Haven ligger i Maine. King har ju en viss förmåga att röra sig i de trakterna. Här händer det mycket oförklarliga saker, och det finns människor med övernaturliga krafter av olika slag.

Hit kommer fbi-agenten Audrey Parker på ett rutinuppdrag, men blir kvar. Hon hittar en gammal bild med en kvinna, Lucy, som hon misstänker vara hennes mamma. På bilden finns texten "Vem dödade Colorado Kid?" (Känns temat möjligen bekant från en av 80-talets kultserier??) Det visar sig dock att kvinnan på bilden kanske inte alls är Audrys mamma, eller att Audry är Audry, utan att hon i själva verket är Lucy...

Tja, vad ska man säga, ta några delar Lost, några delar X-files, lite Twin Peaks och plocka in det i en bok av Steven King så kan det nog börja närma sig. Nu är det ju trots allt så, att jag faktiskt tittade på veckans episod, och eftersom jag inte vet vem Audry egentligen är, eller om hon kommer att bli kär i polisen Nathan som inte kan känna smärta, eller vem som faktiskt mördade Colorado Kid, så kommer jag säkert att titta på nästa veckas episod också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar