måndag 11 oktober 2010

A fine country

Singapore är "a fine country", det råder det inga som helst tveksamheter om. Just den texten" Singapore is a fine country" kan ses på alla möjliga ställen. Speciellt på div. souvernirer som muggar, underlägg, t-shirtar, dörrskyltar etc. Själva grejen med detta är att det kan ha två olika betydelser.

Å ena sidan är det "a fine country" för att det är ett fint och bra land. Det är rent och snyggt, skräp- och klotterfritt, inga sopor som ligger och dräller, det finns inte ens löv på gatorna. (Bortsopandet av löv från gatorna utförs för hand med borste och skyffel av de som är anställda just för detta ändamål) Det är också ett land där det är bra och enkelt att leva.

Sedan har vi den andra sidan av "fine-countryt", och det är naturligtvis alla böter! Här är det mesta bötesbelagt. Och det skulle troligen vara svårt att komma undan med ett "det visste jag inte" om man skulle göra något otillåtet, eftersom man hela tiden blir upplyst genom skyltar som sitter överallt.
Det känns som om inte mycket lämnas åt slumpen, de flesta företeelser som skulle kunna företas är ofta uppradade på förbudsskyltar. Ett exempel på just detta är i Mount Farber Park, där det finns en träbro "Henderson Wave", som förbinder två toppar med varandra. Bron är ca 270. lång och på sina högsta ställen 36m ovanför markytan. Det är en träbro som är byggd som en våg - därav namnet - som böljar fram på ett sätt som jag tror skulle kunna vara de flesta skateboardåkares dröm...


...men här hinns inte ens tanken tänkas, för innan man kliver på bron sitter skylten! Skylten som dödar alla planer på att ta en tur på bron men något annat än skor på fötterna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar