söndag 10 oktober 2010

Mission completed!

Så har vi då haft vår första middagsbjudning i detta land!" Middagsbjudning", är väl förresten att ta i, men vi har i alla fall haft några vänner på besök som har fått något att äta.

Tanken var att vi skulle göra något enkelt och kvickt, och det delvis med tanke på det något underutrustade kök vi är begåvade med. Detta enkla resulterade i inte mindre än fyra vändor till affären för att lyckas få det vi behövde, för att i alla fall lyckas hyfsat med det vi förutsatt oss att genomföra. (Det kan vara så att de som arbetar i den affären har fått en liten sned uppfattning om vad vi västerlänningar roar oss med på helgen...) Har konstaterat att även det lilla enkla kan vara nog så komplicerat om det inte finns det som behövs.

Sista vändan till affären var för att inhandla en brödrost som visade sig vara en rätt nödvändig attiralj om vi skulle lyckas med våra "enkla laxtoastar", vilka för övrigt toppades med basilika och inte dill ovanpå den lite sötaktiga sour cream som klickades ut ovanpå laxbitarna. Efter denna lite speciella förrätt blev det den mycket svenska (!?) rätten kycklingfilé med rotfrukter och tsatsiki, och efterrätten bestod av glass och fruktsallad. Kanske inte heller det speciellt svenskt, men helt ok!

Dukningen fungerade alldeles utmärkt - vi kompletterade med några papperstallrikar där det fattades, och besticken diskades mellan de olika rätterna. Eftersom det inte var något som lagades på spisen så gjorde det  inget att det bara finns en liten kastrull i skåpet, så den får väl vara utan sällskap ett tag till! Glasen räckte också till, visserligen inte samma sort, men ändå...

Som ni kanske har räknat ut så blev det alltså ingen resa till IKEA, utan den här helgen fick Ingvar klara sig utan vårt bidrag, det ordnade sig ju ändå, precis som jag sa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar