lördag 19 februari 2011

Brewerkz
Brewerkz kan man besöka på två olika ställen i Singapore, varav det ena ligger vid Riverside point, precis vid Singapore river. Det är en restaurang där vi har tillbringat ett antal kvällar och tycker det är ett trevligt ställe, dels naturligtvis för att läget är jättehärligt och att maten är helt ok, men en stor anledning är också att de har sitt eget microbryggeri och brygger egen öl.

Det är lite kul för man kan beställa in flera små glas med olika sorters öl för att prova och personalen är väldigt hjälpsam när det gäller att förklara vad de olika ölsorterna har för egenheter. Det finns alltid (ska göra i alla fall) 12 olika sorter på tapp + att det finns ytterligare sorter på flaska.


De har funnits i Singapore sedan 1997 och det är lite kul att läsa deras hemsida, om bland annat utmärkelser och priser de har erhållit, och det påminner lite om priserna på en hundutställning, eller vad sägs om att få pris för ”Best of show” eller ”Best in category”?! Plus att 2010 vann de tydligen något så tjusigt som ”Outstanding South East Asia Microbrewery Award” - man kan alltså tävla i det mesta... (fanns dock inget om "bästa svansföring")

Upptäckte för övrigt också att man kan tydligen beställa en minikagge med 5 liter öl i som blir levererad till dörren, vem vet, kunde kanske vara kul att prova någon gång – om inte annat kan man ju alltid skylla på att vi slipper kånka hem denna vara från affären!!3 kommentarer:

 1. Jaha, ännu en anledning att åka till Singapore!!
  Sv: jag åt först och Vreskatt fick slicka skålen! Här bryr vi oss inte om att grädda sockerkakan utan vi går direkt på smeten1
  Kram :)

  SvaraRadera
 2. Kul idé att få prova olika ölsorter. Den restaurangen skulle jag vilja besöka. Fina kvällsbilder.

  SvaraRadera
 3. Får väl öppna en filial i Sverige vid hemkomst...

  SvaraRadera