onsdag 23 februari 2011

Språkförbistringar

Man kan ju inte lyckas jämt...

Var och käkade på en av alla underbara indiska restauranger och maten var i vanlig ordning jättegod! Det var bara ett litet problem (om inte det här är ett i-landsproblem, så vet inte jag vad det skulle kunna vara!), ölen blev ju varm!

Ofta beställer man öl i tillbringare, troligen för att det är lika bra eftersom man i alla fall dricker två glas var, problemet är att då hinner den ofta bli lite halvljummen, och öl är ju faktiskt godast kall. Då är det så himla fiffigt att man kan få in en hink med is i att stoppa ner tillbringaren i och just detta försökte vi få - en hink med is i! Efter mycket förklarande och gestikulerande fick vi vår hink med is i - dock inte is att ställa tillbringaren i, utan is att ha i tillbringaren!!


Nej, vi hade inte isen i ölen, utan drack den lite halvljummen, lite får man väl offra sig ibland...


4 kommentarer:

 1. Hehe, det har faktiskt hänt att jag har blivit serverad öl med is i...kommer inte ihåg i vilket land...kan ha varit Indien?
  Här i Kina är det annars svårt att få tag på någon verkligt iskall dryck. Fick förklarat för mig att det beror på att det enligt kineserna (eller kanske traditionell kinesisk medicin) inte är bra för kroppen med intag av iskalla vätskor.

  SvaraRadera
 2. Det förklarar varför alla går omkring och dricker varmt vatten!! Det är ju även så, att oftast får man säga till extra när man köper vatten att det ska vara kallt, annars får man det som stått framme.

  SvaraRadera
 3. Det sägs ju att det ska vara nyttigare att dricka ljummet än kallt men öl dricker man ju för att det är gott, inte nyttigt!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Is kan ju kanske bestå av orent vatten också...?
  Men jag dissar öl både med och utan is, det är liksom inte gott.

  SvaraRadera