fredag 25 februari 2011

Förbudsskyltarnas förlovade land

Det skulle vara en lätt underdrift att säga att det inte finns så många förbudsskyltar här i Singapore - de sitter överallt och de är många!! Med tanke på alla de skyltar som förbjuder något så kan jag inte låta bli att undra om det helt enkelt är så, att det som inte uttalat är förbjudet, är tillåtet.
Jovisst kan jag förstå att vissa saker behöver "skyltförbjudas", men ibland kan det kännas som om det drivs väl långt...man kanske inte behöver ha en skylt där det står att det är förbjudet att ta rullstolen i rulltrappan, man kanske kan räkna ut för egen maskin att det är smartare att ta hissen...(åtminstone gör man det kanske bara en gång!)


En annan typ av mindre trevliga skyltar är "tillträde förbjudet", fast det är klart, vem vill prova efter att ha sett de här skyltarna??
Sedan finns det ju naturligtvis "vanliga hederliga varningsskyltar", fast här handlar det inte om att man riskerar att få snö eller fallande is i huvudet!


Här kommer ytterligare lite smakprov på de skyltar som finns uppsatta lite överallt här på ön:


Nej, det är nog inte så konstigt att Singapore har erhållit det mer eller mindre (beroende på hur man tänker!) smickrande namnet "a fine country"...6 kommentarer:

 1. Oj, det var många förbud!
  Det där vattnet som eventuellt skulle hamna i era hem ser inte så fräscht ut. Kan ni dricka kranvattnet eller köper ni vatten?

  SvaraRadera
 2. ..och KRAM oxå förstås ;)

  SvaraRadera
 3. Ser ut som på franska campingplatser, där är också det mesta förbjudet. Det har sin charm när man vant sig.

  SvaraRadera
 4. Lippe, det finns fler förbud!! och ja, vi dricker kranvattnet, och det kommer inte från det vattnet på bilden (och det kanske är tur...)
  Nilla, jo då, det är helt ok med alla förbud, t.o.m. kanske rätt skönt så länge man följer dom...det innebär ju att det är rätt lugnt, men samtidigt blir det lite mycket av den varan!!

  SvaraRadera
 5. Och så finns det folk som snackar om "Förbudssverige" - pyttsan!

  Om jag inte missminner mig finns det i Singapores t-bana förbudsskyltar som bl.a. talar om att man inte får kissa i vagnarna?

  SvaraRadera
 6. Nej, det där med "förbudssverige" får en annan innebörd efter ett tag i den här delen av världen...men några "anti-kiss-skyltar" har jag inte sett, mycket möjligt att det har funnits men blivit bortplockade pga anstötande bild eller något (de kan ju vara lite pryda här också...)

  SvaraRadera