fredag 4 februari 2011

Tiger Air - Singapores svar på Ryan Air

Så har vi då förflyttat oss ca en timmes flygresa norrut - eller kan ske t.o.m.lite nordväst om man ska vara kinkig. Befinner mig just nu på en malaysisk ö, Penang, väster om fastlandet. Har alltså avverkat ytterligare en "läskig flygresa, och den här gången med singapores lågprisflyg, Tiger airways.Man skulle kunna säga att det är motsvarigheten till Ryan air, kanske med något större utrymmen för ben och bagage, annars är det väl ingen större skillnad. Flyger man med detta flygbolag är man förpassad till den del av Changis flygplats som heter "budget terminal". Här finns det inga avslappnande massagestolar, mjuka fåtöljer och soffor eller andra bekvämligheter som det dräller av på de övriga terminalerna.

Nej, ska det vara budget så ska det! Här handlar det om plaststolar vid det enda cafeét som finns, dit kön ringlar lång. Om man bestämmer sig för att handla något där går tiden fram till avgång genast mycket snabbare på grund av den tid det tar. Vet inte riktigt vad dom innanför disken sysslar med, men effiktiva...neej!

Kan inte påstå att det var speciellt stor trängsel vid gaten när vi skulle gå på planet heller, närmare bestämt var det bara vårt plan som var på väg därifrån just då. Däremot var vi ju tvungna att stå i en sån där kul "liftkö-labyrint". Vet inte hur många som kommer ihåg dom, men jag kommer väldigt tydligt ihåg dessa labyrinter man fick stå i när man skulle ta liften upp till skidbacken. Det var de tillfällen då man hade tur om det var något kvar av skidorna när man kom fram till liften, eftersom alla klev på varandras skidor... Här var det i alla fall likadana labyrinter, fast utan skidor, här trampar man på varandras enormt stora hanbagage-väskor istället!

Så småningom kom vi alla fall på planet och iväg, för här är vi nu, på ett hotell, på Penag i Malaysia!


4 kommentarer:

 1. Lustig flagga. Lite USA-inspirerad?

  SvaraRadera
 2. Tycker att fler borde hitta din blogg och läsa den så jag har länkat till dej idag under inlägget: En tiger i harens år
  Kram Lippe

  SvaraRadera
 3. När det gäller flaggan, så är det även i det här fallet så, att varje rand på något sätt står för de olika staterna/områdena i Malaysia, men jag vet faktiskt inte om det har någon koppling till USA, får väl ta reda på det och återkomma!!

  Tack Lippe! Kul att du tycker det :)

  SvaraRadera
 4. SV: ingen press!! Bara gör som du gjort hitintills ;)
  Kram

  SvaraRadera