torsdag 24 februari 2011

Många taxibilar finns det...

Att åka taxi i Singapore är både billigt och enkelt (om man bortser ifrån de språkförbistringar som kan uppstå!). Dom finns överallt, hela tiden och som på så många andra ställen kan man bara haffa en ledig bil på gatan. Med tanke på att det, enligt taxis egen hemsida, rullar omkring ca 23 000 bilar, som varje dag har nästan 590 000 körningar, så finns det rätt stort underlag för denna affärsrörelse. (har även hört siffran 30 000 taxibilar, så sanningen ligger väl någonstans mitt emellan)


Här är det väldigt många som tar taxi till och från jobbet eller till och från affären för att handla. Många gör det säkert helt enkelt för att de saknar bil, men andra gör det troligen även för enkelhetens skull. På vissa ställen är det till och med dyrare att parkera än att ta taxi! Skulle tro att framkörningsavgiften i Sverige är högre än tur- och returresan här – i alla fall om du inte ska jättelångt, för då kommer man väl upp dom summorna...fast å andra sidan är ju inte den här ön så stor, så det kan ju aldrig bli speciellt dyrt! (Taxan här ligger på ca tre kronor/km)


Om man nu skulle tycka att det är lite arbetsamt att jaga taxi på gatan, kan man alltid ställa sig i kö vid ett ”taxi-stand” som finns utanför så gott som alla shoppingcenter och tunnelbanor. Dit kommer det bilar hela tiden, så utan blir man inte. Naturligtvis kan man beställa bil också, endera genom att ringa på ett sånt där vanligt hederligt gammaldags vis, eller så kan man på ett lite mera modernt vis sms:a efter en!


Visst vore det underbart att kunna göra så även i Sverige, att inte behöva bli snudd på ruinerad bara för att man vill åka taxi... tänk vad skönt att slippa skrapa rutorna vintertid, utan istället ta en taxi till ICA för att köpa mjölk!

3 kommentarer:

 1. Du har så levande inlägg, nästan som man är/har varit där, med min fantasi tar jag mig in överallt *L*
  Härligt med Blogglandia.....

  Kärlek...

  SvaraRadera
 2. Kryper in i taxin ihop med dej o Malla och så får du vara våran alldeles egen guide!
  Jag kan bjuda er på ljummen lokal öl ;)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Va kul att ni tycker det! Det betyder ju att jag har i alla fall lyckats litegrann med det som var tanken, nämligen att "dela med mig av Singapore", fast på mitt eget vis...hoppas att det finns fler där hemma som också tycker att de får vara med!
  Lippe: det gör inget om du kyler ölen lite ;)

  SvaraRadera