torsdag 17 februari 2011

"Take one for your wet umbrella"

Ibland kan det vara mycket små detaljer som underlättar tillvaron mycket. Det finns en väldigt fiffig liten detalj här som underlättar väldigt mycket när det regnar. För regnar, det gör det!! Oftast kommer det ner i alla fall en skvätt varje dag, om man nu kan kalla det för skvätt, närmare bestämt så brukar det komma ett skyfall varje dag. Och nu pratar vi skyfall!


Grejen är den, att alla vet om detta och är förberedda på det, dvs paraplyet är alltid med! (om det inte regnar används det ju som solskydd...) Så alltså, när skyfallet kommer - och det gör det - så blir ju paraplyn av förklarliga orsaker väldigt blöt. En väldigt blöt paraply är väldigt besvärlig att dra in i affären eller att stoppa ner i väskan, men detta har de löst här!

Så fort det börjar regna ställs det ut en ställning utanför ingångarna till alla affärer. På denna ställning hänger det avlånga plastpåsar för ändamålet. Alltså: "Take one for your wet umbrella".

5 kommentarer:

 1. ..och så har jag lärt mej något idag igen :)

  SvaraRadera
 2. Hm, lustigt.
  Men nöden är uppfinningarnas moder, som det heter.

  SvaraRadera
 3. Men jag antar att det även är en hel del solsken..? Trodde faktiskt att solsken och värme dominerade väderleken.

  SvaraRadera
 4. Håller med om att det är en mycket fiffig anordning- och simpel!!
  Jodå, solen dominerar, men det kommer ofta en urladdning någon gång varje dag (oftast väldigt kort men intensiv), den stora skillanden är att det blir ju aldrig kallt, utan det är alltid lika varmt!!

  SvaraRadera