onsdag 2 februari 2011

Lite "tourkänsla"


Så var det dags för lite mer golf! Lyckades faktiskt göra en runda i veckan mellan regnskurarna. Den rundan hade lite av känslan av "att vara på touren" över sig - inte alls med tanke på spelet (där är det väl en liten bit kvar kanske...), utan för att jag nu har testat att (!) runt banan, men utan att varken dra eller bära någon golfbag!

Den här gången spelade vi  Jurong golfcourse, där håller de på att göra om golfbanan, så det är bara 9 hål öppna, vilket i och för sig kan vara rätt lagom. Här är det i alla fall så just nu, att inga golfbilar finns på banan, utan man får gå. det var faktiskt första gången sedan jag kom hit, och det var i ärlighetens namn rätt skönt. Speciellt med tanke på att vi inte behövde vare sig dra eller bära - det hade ju varit för mycket begärt!! Nej då, vi hade några käcka caddies med oss som körde alla bagar på en mystisk fyrhjulig sak som forslade all packning runt banan. (undrar just vem som ska göra allt det här åt mig när jag kommer hem; bära, dra, ta hand om bagen, tvätta klubbor...)


Bekvämt, javisst, men samtidigt en mycket mystisk och lite fånig känsla, den att trava runt utan något alls i händerna, utan bara stå där och vänta tills någon kom och stoppade en klubba i handen (med lite tur så var det just den klubban jag ville ha) Det var väl det som var själva "tourkänslan, för närmare touren än så lär jag inte komma!!

"bag-hämtnings-område"

Det här är en klubb, som precis som alla andra, har en masssa andra aktiviteter och inte bara golf. Förutom alla övriga sportaktiviteter, finns det dessutom farmutflykter för barn, arrangerade fisketävlingar och dessutom har man var fjärde fredag en lotteritävling "Tombola night"!

Inte heller den här gången fanns det någon krokodil på banan, fast lite naturupplevelse "á la Landin" var det trots allt, det fanns ju varaner, plus en underbart vacker knallblå fågel som underhöll oss runt hela banan, the Kingfisher.

Alltså ytterligare en härlig dag på en golfbana i sol, med palmer och vackra blommor samt ett golfspel där det kanske finns en del mer att önska, men det är ju faktiskt en värdslig sak!

"Nyårspyntad" klubbhusentré

Nu ska jag ta lite semester från såväl Singapore som golfspel. Imorgon åker vi till Penang i Malaysia för att spendera några dagar där. Detta innebär att i år får Singapore fira Chinese New Year utan oss - något säger mig att det kommer att gå rätt bra... Återkommer med reserapport!!

1 kommentar:

  1. Låter som du har ett gansla behagligt liv där på andra sidan klotet.

    SvaraRadera