söndag 24 juni 2012

Nostalgi

Visst är det skönt med sådana där dagar då man inte gör något speciellt alls, utan bara är. Extra skönt kan det vara efter en dag, typ midsommarafton, då man har gjort något speciellt!

En sådan "inte-göra-något-speciellt-dag" har jag haft idag. Tillbringat en stor del av den i en soffa på balkongen med en bok under näsan - så skönt!

När jag bestämde mig för att genom en kraftansträngning byta soffa och förflytta mig inomhus, tryckte jag även på on-knappen på fjärrkontrollen och hamnade mitt i en gammal (jo, det är faktiskt så, de är rätt gamla...) sketch med Galenskaparna och After Shave. Helt fantastiskt rolig, men inte nog med den nostalgikänsla som väcktes av det, utan mitt under sketchen händer något som verkligen utlöste en nostalgitripp på hög nivå; nämligen den lilla vita pilen!

Helt plötsligt blinkade den uppe i högra hörnet! Ni vet den där lilla vita trekanten som blinkade för att indikera att ett program började i den andra kanalen, och då var det bara att lyfta rumpan ur soffan för att byta kanal - inget "rundzappande" då inte...

17 kommentarer:

 1. Jag älskar såna dagar! Speciellt om de är planerade :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast sådana oplanerade dagar är också helt ok!!

   Radera
 2. Herligt med en sådan skön slappardag!
  Själv ha jag jobbat häcken av mig idag!
  ;)
  Ha en trevlig fortsättning på midsommarhelgen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det fick jag - en trevlig fortsättning på helgen, hoppas du fick detsamma!

   Radera
 3. Sådana dagar skulle man ha oftare.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Låter som en skön dag. Helt självvald dessutom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 5. Tack för påminnelsen....den vita pilen hade nästan helt försvunit ur mitt medvetande, det tog faktiskt ett tag innan jag förstod vad du menade. Nu minns jag och ler för mig själv....som sagt täk vilket djäkla blinkande det skulle vara idag om pilen fanns kvar? Hae ju aldrig slutat, någonstans pågår alltid och startar något annat program, preci som i det "mänskliga livet", någon dör någon föds....hm...nu blev jag tungt filosofisk igen! (ler)
  Tycker bara det här med "tidzoner" är facinerande, som att det är olika tider då du och jag bloggar med varandra....hm....som sagt, ska inte bli allt för djup idag, har just klättrat upp för "slänten och rest mig och borstat av byxorna" för att vandra vidare i Sommar Sverige!
  Var rädd om dig och de dina!
  Kram ifrån Oumberlige Peter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det där med olika tider och tidzoner är verkligen fascinerande! Fast just nu befinner ju vi oss i en hyfsad likannde tidszon, eftersom jag är hemma i Värmland över sommaren, så är det inte så stor skillnad...;) Hoppas ni har haft en bra midsommarhelg!

   Radera
 6. Fantastiskt! Den där vita pilen hade jag helt glömt av. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade jag också, ända tills den dök upp bara sådär...

   Radera
 7. bara va dagar är viktiga, gäller att ge sig själv sådana ibland.

  SvaraRadera
 8. Jätteviktiga - och jag tror att det finns många som skulle behöva ge sig själva ett helt gäng sådana dagar!

  SvaraRadera
 9. ALLA människor borde inse att en "bara vara dagar" är nödvändiga!! Kanske vi skulle undvika utbrändhet och andra sjukdomar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så, och en otroligt underskattad företeelse hos alldeles för många.

   Radera