söndag 3 juni 2012

Mannen under trappan

"Mannen under trappan" av Marie Hermansson är en bok som rör sig i gränslandet mellan verklighet och fantasi, man vet inte riktigt säkert vad som verkligen händer eller vad som bara finns i tanken.

Det hela börjar med att den lyckliga svenska kärnfamiljen hittar sitt drömhus. Ett vackert gammalt hus med en fantastisk glasveranda. De flyttar in i huset som visar sig redan vara bebott, det bor nämligen en man under trappan.

Det händer saker som gör att spänningar uppstår, människorna förändras och idyllen får sprickor som blir svåra att laga.

Jag hade svårt att lägga ifrån mig boken, det är en riktig bladvändare där man verkligen måste veta hur det går på nästa sida. Det är även en av de där böckerna där man, efter att ha läst sista sidan, funderar över vad det egentligen var som hände och vem som egentligen gjorde vad...

9 kommentarer:

 1. Den åker in på min att-läsa-lista!
  Tack för tipset :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den kan vara värd att få finnas på listan.

   Radera
 2. Blir lite nyfiken! Har läst flera andra böcker av henne som jag gillade: Musselstranden, Värddjuret och Himmelsdalen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag i min tur får väl läsa någon av de andra böckerna av henne.

   Radera
 3. Oj, tänkte jag när jag såg rubriken. Hemkommen från Singapore och hittar en man under trappan. Hur löste du det? Men sen insåg jag att det var en boktitel. Och det var ju tur, eller ...?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kunde ju ha blivit riktigt kul...eller inte...!!

   Radera
 4. Jag lyssnar nästan aldrig på ljudböcker, men just den här lyssnade jag faktiskt på och jag blev så otroligt förtjust i den för att det var favoritskådespelaren Peter Andersson som var inläsare. Han gav verkligen texten en extra dimension.

  Den har också filmats och sänts på SVT med den andra favoriten Jonas Karlsson, som jag spelat mot som statist!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uppläsaren gör verkligen jättemycket när man lysssnar på en bok, och jasg håller med om att just Peter Andersson är fanastisk att lyssna på!

   Radera
 5. Den har jag sett på film. Riktigt bra,tycker jag.
  Kram!

  SvaraRadera