fredag 21 december 2012

21 december 2012

Nu har vi tagit oss halvvägs genom det mycket väl mytomspunna datumet 21 december år 2012 och eftersom jag antar att det i nuläget finns delar av vår värld som redan har klivit in i morgondagen, så vi får nog fira jul i år också.


Nu finns det säkert utrymme för omtolkningar och omräkningar så datumet kan flyttas, för det vore ju lite tragiskt om inte alla som samlat konserver och batterier skulle få användning för dem. För egen del känns det rätt bra att det inte blev nu, för den mängden ätbara varor som finns i skåpen här skulle nog inte ta oss igenom så mycket mer än kanske just julhelgen...

Många är de domedagsprofetior som har förutspåtts under 2012, det har bland annat handlat om geomagnetisk omkastning med försvagat magnetfält som följd, svarta hål solstormar och kometer. Sedan har vi den "galaktiska konjunktionen, som avser det astronomiska fenomenet att Solen står på linje med Vintergatans centrum sett från Jorden, vilket inträffar bara vart 26.000:e år" (Wikipedia), 
Och det kanske är det som skulle innebära den där "blodröda solen" förebådar acapolypsen.Visst skulle man kunnat tro på just den där blodröda-solen-teorin i morse med en helt fantastisk soluppgång över ett vinterskrudat Karlstad, men jag föredrar att se det som ett tecken på den andra tolkningen av mayakalendern  om att vi går en ny och ljusare era till mötes och att slutet på 2012 är början på denna era.Och bara en sådan sak som att det från och med dagens datum börjar bli ljusare igen, måste ju tyda på det.

6 kommentarer:

 1. Jag lever också :)
  Men å så vackra bilder.
  Det är sant som dom säger ,alltså....att solen alltid skiner i Karlstad ;)
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Vackra bilder åtföljda av hoppingivande ord. Det gillar jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppet är det sista som överger en, du vet...

   Radera
 3. Verkligen vackra foton!

  Ja, finns redan ett nytt ödesdatum och det är julafton i år, alltså i övermorgon, så nu gäller det att ladda om igen för dem som tror på domedagsprofeterna! ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får hoppas vi hinner äta julmaten innan...;)

   Radera