söndag 16 december 2012

Jersey boys

Jersey Boys är titeln på en musikal som handlar om en av 60-talets största grupper, The Four Seasons. Den sattes först upp på Brodway 2005 och sedan dess har den gjort succée världen över.


Nu hade turen kommit till Singapore så dit begav vi oss för att beskåda den på Marina Bay Sands Theatre. Jag erkänner, jag hade inte en aning om vad det var jag skulle se. Jag hade heller aldrig hört talas om gruppen ifråga, men oj vad jag blev glatt överraskad!

En jättebra musikal, fylld med bra musik och drag rakt igenom. Musikalen berättar helt och hållet historien om gruppen från början fram till idag. Att jag kände igen musiken som spelades kanske inte var så konstigt, men tanke på att The Four Seasons var uppenbarligen oerhört stora under en lång tid. Åren 1960-1962 var det bara The Beach Boys som kunde mäta sig med dom i staternas skivförsäljningsstatistik.


Bandets sågare, Frankie Valli, är fortfarande ute och turnerar, och om det finns någon mer "musikaliskt okunnig person" där ute, kan jag upplysa om att det var han som sjöng in singeln "Grease" när det begav sig 1978.

Summa sumarum, en fantastiskt härlig kväll som slutade med att jag glatt nynnande på diverse gamla låtar  lämnade teatern. Det enda "smolket i bägaren" skulle väl i så fall vara att jag under kvällen brutalt togs ur tron att det var min ungdoms favvopojkband Bay City Rollers som gjorde "Bye Bye Baby"...

4 kommentarer:

 1. Visst är det underbart att bli så positivt överaskad, jag kan nästan bli euforisk när det händer,glädjen känner inga gränser......
  Inte heller...

  Kärlek.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid kul med positiva överraskningar!

   Radera
 2. Det spritter i benen bara av att läsa ditt inlägg. Såna upplevelser mår man bra av.
  Apropå smolket. När man minst anar det kan man tas ur sin förvissning

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland kanske det till och med kan vara bra att bli tagen ur sin förvissning...

   Radera