söndag 23 december 2012

Dan före dopparedan

Nu är det nära, nu kommer tomten snart...Ni vet den där skäggige rödklädde mannen som tog över efter julbocken någon gång i slutet av 1800-talet och springer omkring och kollar var alla snälla barn bor.

Risken finns väl att tomten inte kommer till oss, han har hoppat över oss ett antal år nu, men det går rätt bra ändå. Det finns ju andra traditioner som lever kvar. Till exempel att vi ikväll kommer att göra i ordning en av alla de skinkor som sålts. Med tanke på att det säljs ca sju miljoner kilo(!) skinka till jul, så behöver vi väl hjälpa till med uppätandet vi med. I kväll ska den griljeras och julens första skinkmacka kommer att intas.

Även Kalle Anka kommer att hälsa på hos oss, precis som vanligt. Det är egentligen ingen som tittar på det, men teven ska på och när signaturen till tomteverkstan drar igång, då börjar liksom julen "på riktigt". Programmet som för övrigt har sänts i Sverige sedan 1960 har under årens lopp förändrats, men några inslag, bland annat just tomteverkstan finns ju kvar.

Appropå Disneys beslut att ta bort vissa delar, så har det har faktiskt hänt en gång tidigare, av samma anledning som den här gången. Det fanns under några år i slutet av 60-talet en film med Kalle Anka på picknick, där det förekom en massa myror som stal maten. Inslaget togs bort efter fyra år eftersom myrornas utseende kunde uppfattas som rasistiskt.


Oavsett hur ni har det, tomte eller inte tomte, skinka, julgran, glögg och Kalle Anka,  till er alla:

Ha en riktigt GOD JUL!

11 kommentarer:

 1. Det där med myrorna kände jag inte till! Däremot har de tagit bort när Långben stoppar fingrarna i väggurtaget när han äter majskolv och så börjar det poppas popcorn ur majskolven. Det ansågs för farligt och man var rädd att barnen skulle få samma idé...

  Ha en riktigt fin jul!

  SvaraRadera
 2. Jag önskar dig en trevlig jul!

  SvaraRadera
 3. Första skinkmackan i kväll blir det här oxå. Mmmmm. God Jul!

  SvaraRadera
 4. God Jul och Gott slut på 2012!!! :-)

  SvaraRadera
 5. GOD JUL till dig och dina nära och kära.

  Visst har inslagen i Kalle Anka förändrats under åren, ändras inte något varje år!?

  SvaraRadera
 6. God Jul till dig och de dina från Jag och de mina♥

  SvaraRadera
 7. Jag önskar dig en skön Sverige vistelse och God Jul!

  SvaraRadera