onsdag 12 december 2012

Vin, vin vin...

Är det något det finns gott om i regionen Margaret River, så är det vindruvsrankor! I broschyren "Visitor Guide" kan man läsa att det finns över 150 vinproducenter, och enligt vår hotellägare så finns runt 500 stycken, så nog kan den som är intresserad av vin ha en fantastisk vistele här minsann!


Jag är inte någon stor vinkännare, men jag tycker om vin, och jag tenderar att dela in vinerna mer i de jag tycker mycket om, de jag tycker om, de jag tycker mindre om och de jag inte tycker om, istället för efter jordsmak, fruktdoft, blåbärsarom eller något annat vinigt uttryck.


Vi gjorde oss några utflykter till vingårdar och smakade viner. Vi hittade några ställen där vi fick mycket bra vägledning och någon som verkligen berättade om de olika vinerna som vi smakade. Ni vet sådär med olika druvor, dofter och fruktighet. Vi fick bra vägledningoch vi snurrade glas, luktade och smakade efter bästa förmåga (däremot spottade vi kanske inte så ofta som man borde om man ska göra det helt by the book...)


Flera av gårdarna har även restauranger där man kan äta god mat, vilket vi tyckte att vi skulle prova och det var fantastiskt gott. Vi lyckades naturligvis också köpa med oss en låda med viner hem. Det ska bli väldigt spännande när den kommer så vi får se om det är lika gott när det dricks på hemmaplan.


Säga vad man vill, men visst känner man skillnad om man får ett sådant där riktigt bra vin i munnen, de där man liksom aldrig går och köper sig.

Vi besökte även något ställe där vägledningen inte var fullt så bra, utan det mer var frågan om vad vi ville smaka på, de hällde upp, vi smakade och sedan var det bra. Det gav kanske inte så mycket mer än lite mer vin, vilket kanske inte är fy skam det heller, men nu var det ju lite för just informationen vi gjorde det.


Här finns såväl stora gigantiska gårdar som mindre mysiga ställen. Vi hade som sagt inte så många dagar på oss, men om man har tid och är riktigt intresserad, så finns det förmodligen tillgång till gårdar så man kan fylla(!?)  en hel semester.

14 kommentarer:

 1. Wow... Underbara bilder och trevligt med allt detta vin. Jag tycker att du delar in vinet alldeles utmärkt bra!

  Bra att du inte sopttade så mycket heller - det om något är ju alkoholmissbruk! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, och alkoholmissbruk vill vi ju inte ha, eller hur...

   Radera
 2. Vad mysigt att besöka vingårdar, det ser verkligen vackert ut. Men det känns inte naturligt att spotta ut gott vin!

  SvaraRadera
 3. Ett besök hos en vinbonde som både vill låta dig smaka och vill lära dig allt om sin druva /sitt vin är en sinnlig upplevelse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är faktsikt många sinnen som utnyttjas vid en sådan händelse.

   Radera
 4. Härliga bilder! Har aldrig varit Australien men det påminner VÄLDIGT mycket om Sydafrika! Ser fram emot resten av resan ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag som aldrig varit i Sydafrika, har också en känsla av att det kan vara så. Och med tanke på hur mycket jag har tyckt om Australien av det lilla jag sett,inbillar jag mig att jag skulle tycka mycket om Sydafrika också, någon gång ska jag ta reda på detta!

   Radera
 5. Jag gillar ditt sätt att dela in viner!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dumt att göra det mer komplicerat än det är!

   Radera
 6. Härliga bilder från Australien. Den sköna sommarkänslan i bilderna gör att man längtar bort från decemberkylan här på ovansidan klotet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, så nu har jag lagrat lite inför återvändandet till vinterkylan.

   Radera
 7. Bra indelning på viner du har. Det blir lite lättare då. (tror jag)

  SvaraRadera