torsdag 20 december 2012

Den döende Dandyn


Så har det tagits livet av ytterligare personer någonstans i Sverige. Den här gången på ett snöbeklätt Gotland. I Mari Jungsteds "Den döende dandyn" är det en konsthandlare som blir den förste att få sätta livet till. Dessutom hängs han upp till allmän beskådan i en av Visby ringmurs portar.

Som vanligt finns det väl dolda hemligheter som kommer upp till ytan under mordutredningens gång och gamla bakomliggande skäl som måste hittas.

Det är en helt ok deckare, en spännande bladvändare där man absolut måste ta sig till slutet och få reda på hur det går. Den här gången utspelar sig handlingen till stor del i konstkretsar och även till viss del i Stockholms mer eller mindre "ljusskygga delar".

Huvudpersonerna, den gotländske polisen Knutas och journalisten Johan från Stockholm, brottas i vanlig ordning även med sina egna personliga problem, vilka ibland tenderar att ta över litegrann. Men som sagt, en  bra "bladvändardeckare" som det kan vara mysig att underhålla sig med i mellandagarna...

2 kommentarer:

  1. Har faktiskt inte läst något av henne. Gillar svenska deckare annars. Kanske bäst att lägga denna på minnet för framtiden.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om du gillar de svenska deckarna, så är hennes böcker absolut värda ett försök.

      Radera