fredag 14 december 2012

Fremantle

Fremantle är en liten stad bara 20 kilometer ifrån Perth. Med sitt läge vid havet och vid mynningen av Swan River ligger den väldigt vackert och är absolut värd ett besök om man "råkar ha vägarna förbi".


Hit kom de första nybyggarna runt 1830 och någon bestämde sig då för att detta skulle bli en stad. Med tanke på att den idag tjänstgör som Perths hamn, var det förmodligen ett rätt bra drag.


Här finns massor av mysiga caféer, små butiker och - inte minst - ett antal vackra byggnader! När man går omkring där, med näsan upp mot skyn och befinner sig i gränslandet till nackspärr för att kunna upptäcka alla detaljer,är det lite svårt att förstå att den här staden faktiskt bara är 150 år. Att då börja jämföra med de gamla städer vi har i Europa, så är ju det här rena spädbarnet!

Vi hann tyvärr inte med mer än en snabb vandring genom staden med lite lunch och fika, flyget gick ju på utsatt tid, oavsett hur gärna vi hade velat var kvar och upptäcka mer. Men om jag skulle göra om resan, så skulle jag definitivt stanna någon natt i Fremantle, det finns en hel del att upptäcka här om man har tiden till det.


För övrigt kan man säga att temperaturen i området inte var riktigt att lita på, inte nog med att vi gjorde en svindlande härlig resa på kort tid, vi gjorde även en svindlande temperaturresa!3 kommentarer:

 1. Härliga bilder! Har alltid velat åka till Australien....

  SvaraRadera
 2. Blir det konstigt om jag skriver:
  "Jag vill vara där du är!" (?)
  Ha en fin helg!
  Kram ifrån Oumberlige Peter!

  SvaraRadera
 3. Tack för besöket down under.

  SvaraRadera