tisdag 4 december 2012

Clifford Pier och champagne en "helt vanlig sketen måndag"Clifford Pier är det ställe där skepp med immigranter brukade lägga till. Den invigdes 1933 och uppkallades efter sir Hugh Charles Clifford. Längst ut på piren hängde en röd lanterna och på hokkien och malay kallades piren helt enkelt för "red light". Här öppnades på senare tid en restaurang med namnet "Red lantern restaurang". Lite väl passande kanske, eftersom det här även under en tid var "the red district" i Singapore, men efter att de yrkesverksamma blivit ivägkörda och fick husera i något annat område, finns inget av detta kvar runt piren idag.


Numer finns det (kanske inte så förvånande) skyskrapor som sträcker sig uppåt himlen, fyllda med kontor av diverse olika slag. Om man tar glasbron över vägen, via Change alley, kommer man fram till vattnet och Clifford Pier där man idag hittar Fullerton Bay Hotel. Här finns en av Singapores takbarer. Här finns "the Lantern", och med överblick mot Marina Bay Sands på andra sidan vattnet är det inte helt fel att slå sig ner där!

Om man bor på hotellet kan man även simma omkring i poolen där uppe, vilket man som gäst inte får. Fast å andra sidan tror jag det är roligare att sitta och titta på de som simmar omkring, eftersom kanterna är helt av glas, så påminner det lite om att titta på sälarna i Skansenakvariet.

Nu kan jag inte påstå att jag springer här speciellt ofta, men igår var det dags - då var det lite "Anna-Anka-för-en-dag-känsla"! För visst är det väl så de gör, lyxfruarna, dricker champagne hela dagarna, eller?? Nu måste jag erkänna att mängden människor på restaurangen sa något annat, vi var väldigt ensamna, men det gjorde ju lyxkänslan ändå större, inte nog med att det var champagnelunch - vi hade hela stället för oss själva också!


Ja, ja, det är kanske ingen större risk att det blir en vana, men visst var det ett helt ok sätt att tillbringa  en "helt vanlig sketen måndag" på...

8 kommentarer:

 1. Måndagar är verkligen dagar som behöver förgyllas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så, och den här "förgyllningen" kanske är att ta i lite i överkant, men kul var det!

   Radera
 2. Jag tillbringande en sketen måndag på tåg....inte så glamoröst...

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...fast inplastad sj-macka låter onekligen mer måndag...

   Radera